Ha nem jutunk kultúrához, a kultúra jön hozzánk: legyen szó múzeumokról, operaházakról, színházakról vagy kisszínpadokról. Ausztriában számos kulturális intézmény varázsolja el most a közönségét online. Összeállítottunk egy válogatást, és bejárjuk önökkel Ausztria virtuális színpadait.

virtualis muzeumlatogatas

Fotó: Österreich Werbung/Popp-Hackner

A bécsi múzeumok – virtuális utazás a kultúra világában – Múzeum a nappaliban

A nappaliban található kanapéról végigjárni a bécsi múzeumokat csodálatos élmény. Egyedülálló műgyűjteményeket fedezhetünk fel, amelyek még a digitális világban is lenyűgözőek. Bemutatunk néhány különleges online élményt.

Az Albertinában található a világ egyik legjelentősebb grafikai gyűjteménye, amelynek egyik legismertebb és legkedveltebb műalkotása Albrecht Dürer Mezei nyúl című akvarellje.

A Bécsi Szépművészeti Múzeum a művészetek fénykorába repít vissza bennünket: a digitális múzeumlátogatás során olyan mesterek műveit csodálhatjuk meg, mint Rubens, Tiziano, Rembrandt, Raffaelo és Velázquez, valamint a világ legnagyobb Bruegel-gyűjteményét.

virtualis

A Belvedere épülete igazi összművészeti alkotás, a festményei pedig kivételes értéket képviselnek. Nemcsak a barokk stílusú épület lenyűgöző, hanem a középkortól egészen napjainkig eltelt mintegy 800 év művészete is. Az elmúlt hetek egyik legfontosabb üzenete a társas érintkezések csökkentése. Ebben a helyzetben talán még nagyobb élményt nyújt, még ha csupán virtuálisan is, a művészettörténet legértékesebb csókja Gustav Klimt híres festményén.

További online ajánlatok (német nyelvű oldal)

Forrás: Osztrák Idegenforgalmi Hivatal

(Korábbi kapcsolódó cikkünk a Montázsmagazinban)

 

 

Hozzászólások