A Montázsmagazin több mint 6 éve, 2012. február elsején alakult kulturális és életmód magazin. Cikkeinkben kecskeméti, országos és külföldi vonatkozású hírekről, eseményekről számolunk be, programokat ajánlunk, interjúkat készítünk.

Szlogenünk: Sokszínű, érdekes, értékes. Pozitív életszemléletű írásainkban követendő értékeket szeretnénk felmutatni. Öt szépirodalmi és képzőművészeti antológiát jelentettünk meg, pályázatokat írunk ki, a Montázs esteken havonta egyszer pedig személyesen is találkozunk az olvasóinkkal és barátainkkal Kecskeméten, a Katona József Könyvtár nagytermében.

A Montázsmagazin vállalja bemutatkozó interjúk, PR-cikkek készítését, kiállítások, könyvek és kiadványok ismertetését, rendezvények promócióját, bannerek, logók, hirdetések, reklámok elhelyezését.

A Montázsmagazin szerkesztői és újságírói

Weninger Nóra (főszerkesztő)

Angol-magyar szakos bölcsészként végzett a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Az irodalom, a történelem, a művészettörténet és a klasszikus zene állnak hozzá közel. A Montázsmagazin szerkesztése és írása mellett jelenleg egy történeti kutatóintézetben dolgozik. Budapesten él.

Weninger Endréné Pécsi Erzsébet (tulajdonos, szerkesztő, újságíró)

A Pécsi Tanárképző Főiskolán szerzett magyar-angol szakos tanári diplomát. Kecskeméten a Petőfi Sándor Általános Iskolában, majd a Piarista Általános Iskolában tanított. A Montázsmagazin egyik alapítója és szerkesztője. Angol nyelvkönyveket írt, versek és egy ifjúsági regény szerzője.

Antalffy Yvette (szerkesztő, újságíró)

Cikkei a természettudományokról, a művészetekről, az oktatásról és a filmekről szólnak. Egyik kiemelt témaköre a hallásukban, látásukban és mozgásukban akadályozott emberek világa. Budapesten él, ahol tudósításokat ír kulturális eseményekről. 2012 óta önkéntes újságírója és szerkesztője a Montázsmagazinnak.

Vargáné Gál Anna (szerkesztő)

Budapesten, a Kertészeti Egyetemen szerzett tartósítóipari üzemmérnöki diplomát. A Kecskeméti Konzervgyárban középvezetőként, majd a Bács-Kiskun Megyei Kórházban minőségbiztosítási ügyintézőként dolgozott. 2018 februárjától a Montázsmagazin szerkesztője.

Almási Zsuzsanna

Óvónő és akvarellfestő. Kecskeméten él. Óvónőként igyekszik a gyerekek szép iránti fogékonyságát felébreszteni. Több önálló kiállítása volt már. A Montázsmagazinban interjúkat készít festőkkel, képzőművészekkel. A magazin festménypályázatait koordinálja, szervezi.

Farkas Ferencné Pásztor Ilona

Borsodból származik, 2015 óta a fővárosban él. 40 évig pedagógus volt. Diplomái: magyar-orosz, általános pedagógia, drámapedagógia és közoktatási szakértői. 2016 óta foglalkozik módszertannal, játékpedagógiával. Ilyen tárgyú írásai megtalálhatóak a Harmat Kiadó Cikcakk gyermekmagazinjában, valamint a Parakletos Kiadó KateTéka (Hitoktatók Honlapja) rovatában. „Csakis a játék kedvéért” címmel jelent meg módszertani gyűjteménye. A Montázsmagazin számára 2017 óta küld cikkeket, közel 100 cikk szerzője.

Lakatos Ilona

A Dunántúlon, Várpalotán él. A Montázsmagazinban cikkei a Kultúra, a Szórakozás és az Életmód rovatokban jelennek meg. Filmajánlókat ír, zenei eseményekről tudósít. Festéssel, írással foglalkozik, kötetei jelentek meg. Írásainak fő jellemzője idézete a poézisről: “Alázat az emberek, az irodalom felé, és a szavak halmazából összeállnak a cizellált verssorok, melyek legbensőnk ihletését fejezik ki.”

Orosz Margit

Németh László-díjas tanár, költő. A festői szépségű Bán-völgyében, Bánhorvátiban él. Eddig öt verses kötete, két irodalmi tanulmánya jelent meg. Könyveit az élet ihlette: a vidéken eltöltött évtizedek, pedagógusként a gyermekek körében átélt élmények. Számtalan antológiában szerepelnek versei. A Wikipédia jegyzi nevét, munkásságát. Számos elismerése közül a Németh László-díj mellett kiemelkedik még: Megyei Pedagógiai díj, Montázs Alkotói díj, Kláris Nívódíj, Szárnypróbálgatók Bronz Oklevele, Országos Mécs László Irodalmi díj. 2020 ban Bánhorváti Község Díszpolgára lett. A Montázsmagazin Íróklubjában interjúkat készít, a rovat vezetője.

Schramek László

Budapesten él. Történelem-latin szakon diplomázott, történelemből doktori címet is szerzett. A Montázsmagazinban is ilyen témájú cikkeket ír.

Weninger Endre

Kecskeméten él. Az ELTE angol-történelem szakán szerzett tanári diplomát. A kecskeméti Petőfi Sándor Általános Iskolában, később a Katona József Gimnáziumban tanított. A Montázsmagazinban történelmi és földrajzi témájú cikkeket ír.

Törőcsikné Kati

Budapesten született, és azóta itt is él. Gyógypedagógiai asszisztensi végzettsége van. A nagyothallókat oktató általános iskola iskolatitkára, majd a Neumann János Digitális Könyvtár titkárnője volt. Szabadidejében önkéntes felolvasója a Bodor Tibor által vakok számára alapított hangoskönyvtárnak. A Montázsmagazin számára 2018 őszétől végez szerkesztői munkát. 

Huszka Józsefné Ilike (szerkesztő)

Szegedi gyökerű, Kecskeméten élő és dolgozó pedagógus. Magyar nyelv és irodalom szakos tanár, egy kecskeméti általános iskola igazgatóhelyetteseként ment nyugdíjba. A nyelvek, a művészetek, az irodalom állnak közel hozzá. 2019 óta a Montázsmagazin szerkesztője. Pontos, precíz munkavégzés jellemző rá.