Ha megkérdeznénk őket, hol szeretnének nyaralni, a gyerekek döntő többsége a vízpartot választaná. A gyerekmedencék színes világa, az aquaparkok csúszdái, gyerekekre szabott, lebilincselő élményelemei felejthetetlen szórakozást nyújtanak a család legkisebb, ám legaktívabb tagjainak. Összeállításunkban bemutatunk néhány méltán népszerű fürdőhelyet, melyek a szülők és nagyszülők számára is kellemes kikapcsolódást nyújtanak, és melyek mindegyike SZÉP kártya elfogadóhely.

Fotó: Horváth Gábor

Az Orfűi Aquapark 7 óriáscsúszdával, 1400 m² alapterületű élménymedencével, pezsgő- úszó- és gyermekmedencével csábít strandolásra. A vízi élmények mellett műfüves focipálya, strand röplabdapálya, valamint nagyméretű fa játszótér is segíti a család aprajának és nagyjának felhőtlen kikapcsolódását.

Kaposvár élményfürdője, a Virágfürdő 3.462 négyzetméternyi egybefüggő vízfelületével az ország egyik legnagyobb ilyen létesítménye. Nevét arról kapta, hogy hatalmas élménymedencéje madártávlatból egy virág szirmait formázza. Vize 31 fokos, hűvösebb napokon is kellemes. Van itt vízköpő, gejzír, kamikaze-, családi és barlangcsúszda, piranja-kamra, sodrófolyosó és még felsorolni is hosszú lenne mind a 46 elemet, mely a család apraját és nagyját szórakoztatja. A teljes átalakuláson átesett Kaposvári Uszoda és Gyógyfürdő egyaránt szolgálja a szórakozást, a pihenést, a gyógyulást és a sportot. A felújítással több ezer négyzetméterrel bővült a fürdőkomplexum területe, az eddigi öt mellett kilenc új medence, köztük új termál-, víz alatti gyógytorna-, súlyfürdő- és terápiás-, valamint fedett élménymedence áll a fürdőzők rendelkezésére.

Fotó: Horváth Gábor

A Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdő hét medencével, óriás csúszdákkal, hatalmas zöldfelülettel és számtalan családbarát szolgáltatással csábít pihenésre. A legkisebbek a bébi- és gyermekmedencében lubickolhatnak, vagy a játszótéren tölthetik az időt. A nagyobbak az élmény-, ugró- és úszómedencében találhatnak felüdülést, vagy a négy óriáscsúszda egyikén száguldhatnak lefelé akár egyedül, akár kettesben egy “gumi-fánkon”. Az idősebb korosztályt az ülő-, illetve a pezsgőmedence kényeztető masszázs funkciója várja. Az aktív kikapcsolódást kedvelők a csúszdatorony mögötti homokos “plázson” kialakított strandkézi- és röplabdapályákon hódolhatnak kedvenc sportjuknak, majd elnyújtózhatnak a karibi hangulatot idéző nád-napernyők egyike alatt.

A Mecsek lábánál fekvő Magyarhertelenden az ország legújabb termálfürdője üdítő sziget a trendi egyformaság tengerében: Hundertwasser vidám stílusában épült. Az ősparkban található hat medence mindegyike más-más hőfokú és rendeltetésű. Míg nagyi reumáján a gyógyvizes medence segít, a legkisebbek a babapancsolókban élvezhetik a nyarat.

Gunarasfürdő egy 8 hektáros parkban található, ahol minden korosztály megtalálja a számára megfelelő szórakozást: két gyógyvizes ülőmedence, egy gyermek kalandmedence, strandmedence, úszómedence, három élménymedence, trambulinmedence, csúszda fogadómedence, valamint hatpályás csúszdapark várja a látogatókat. Akinek sportolni támad kedve, rendelkezésre áll két homokkal borított strandröplabda pálya, egy strandfoci pálya, kosárpalánk, ping-pong asztal és lábtenisz pálya. A fürdőben található 1 hektáros tó partján árnyas pihenőhelyek szolgálják a vendégek kényelmét.

Nagyatád szívében, a Széchenyi tér hangulatos parkjában épült Gyógyfürdő
messze földről csalogatja ide a látogatókat. A fürdő- és ivókúrára
egyaránt alkalmas termálvíz az ország legjobb hatású minősített
gyógyvizei közé tartozik. Reumatikus betegségek, ízületi panaszok
gyógyítására és törések utáni rehabilitációra, nőgyógyászati panaszok
enyhítésére és gyomorbántalmakban szenvedőknek egyaránt ajánlják. A
város északi részén a kétezer fő befogadására alkalmas Termál
Strandfürdő parkosított, ligetes területe, modern környezete ideális
körülményeket teremt a nyaralni, napozni, pihenni, sportolni vágyóknak.
Az ország egyik legszebb és legkellemesebb fürdői közé sorolt strand
hathektáros területén négy medence található.

Fotó: Horváth Gábor

Siklós éghajlata nem csak a bornak kedvez: a vár szomszédságában felépült Siklósi Élményfürdőben csupa napfény, csupa vidám szín, harmonikus formák nyűgözik le a látogatókat egyik irányban a vár, másik irányban a természet látványával. A gyerekeknek számos medence, játékok, a nagyobbaknak óriás csúszdák, egy külön udvarban sportmedence, a nyugalomra vágyóknak ismét másik térben wellness részleg áll rendelkezésre.

Forrás: Momentum Mundi

2014. június 22.