Július 21-én folytatódtak a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház tavasszal elmaradt bemutatóinak próbái. A járványügyi szabályozás lehetővé teszi, hogy az előadások a jól megszokott módon, a színház épületeiben legyenek megtartva. A bérletes nézők számára pótolják a Száll a kakukk fészkére című produkciót a nagyszínházban és a Gardénia című előadást a Ruszt Stúdiószínházban. Mindkét produkció próbái a lehető legnagyobb járványügyi odafigyeléssel zajlanak. A produkciók színpadra kerülése 18 hét szünet után igazi örömünnep a Társulat minden tagja számára. Premierekre készül a Kecskemét Nemzeti Színház!

premierekre

A közkedvelt Száll a kakukk fészkére című művet Bagó Bertalan állítja színpadra, aki többek között a nagysikerű Amadeus és Bánk bán előadások rendezője volt.

Ken Kesey 1962-es regénye, Milos Forman 1975-ös filmje és Dale Wasserman színpadi adaptációja egyaránt világszerte ismert művek. A börtön helyett elmegyógyintézetet választó McMurphy több szabadságot remélt a zárt osztálytól, mint amennyit a büntetésvégrehajtó intézetben sejtett, azonban nem számított rá, hogy Ratched főnővér szigorúsága minden elképzelést fölülmúl. McMurphy és társai a humort ragadva fegyverül, ádáz harcot indítanak a marcona teremtés ellen.

Az alkotók és a parádés szerepeosztás előre vetíti a népszerű történet kecskeméti sikerét. A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre.

A Ruszt Stúdióban bemutatásra kerülő darab Elżbieta Chowaniec, a mai lengyel drámairodalom fontos alkotójának Gardénia című darabja. Számos európai országban bemutatták már. A mű egy szelet közép-európai történelem: négy generációnak a huszadik századba és egymásba fonódó történetét kísérhetjük végig az 1930-as évektől napjainkig.

premierekre

Négy nő – négy élettörténet – egy kaptafa.
Anyák és lányaik, akik semmi másra nem vágynak, csak a boldogságra. Tapasztalataik már csak történelmi körülményeik folytán is egészen mások. Szokásaik, beidegződéseik hol kísértetiesen hasonlóak, hol kérlelhetetlenül idegenek. A kommunikációs szakadék pedig olykor áthidalhatatlannak tűnik közöttük. Mégis összetartoznak, és úgy örökítik drámai sorsvonásaikat tovább és tovább, akár egy görög tragédiában – hiszen ők egy család. Család ellen pedig, tudjuk, nincsen orvosság. Vagy talán mégis van?

Cseke Péter direktor az újraindulás kapcsán elmondta:

„Hatalmas öröm, hogy újra visszatérhetünk a színházba, és a közönségünk előtt élőben előadásokat rendezhetünk annak rendje és módja szerint. Őszintén bízunk benne, hogy a nézőink számára valódi katartikus élményeket adunk majd. Megható számomra a közönségünk bizalma, amit jól mutatnak a kiemelkedő bérletmegújítási számaink. Hűséges társaink a Társasjátékban a kultúraszerető emberek Kecskeméten és az egész megyében. Egy nemzeti színház nem kívánhat ennél többet. Nagy energiákkal indulunk neki a folytatásnak, és várjuk szeretettel a színházbarátokat.”

premierekre

A bérletes nézők a Jegyirodában egyeztethetik az előadásaikat. A szabad helyekre pedig folyamatos a jegyértékesítés. A Jegyirodában július 21-től folytatódik az előbérletezés időszaka, amely augusztus 14-ig tart. Ezen időszak alatt mindenki megkapja a 10% kedvezményt teljes árú választott bérlete árából („5+1típusú bérlet”). Kivételt képeznek a Katona- és a páholybérletek.

A hagyományoknak megfelelően az előbérletezés időszakában mindazoknak a helyét fenntartja a Színház, akik a 2019/20-as évadban bérlettel rendelkeztek. Azok, akik új bérletesként szeretnének csatlakozni a Kecskeméti Nemzeti nézőihez, augusztus 17-től tehetik meg ezt.

Az 5+1 bérlet mellett továbbra is elérhető a kisszínházi előadásokat tartalmazó KAMARABÉRLET, valamint a rugalmas SZELVÉNYBÉRLET. Készülődjünk mi is a premierekre nagy várakozással!

 

Kapcsolódó cikkünk:

Ahová az álmok is játszani jönnek – A Kecskeméti Nemzetibe

 

 

Hozzászólások