10 új bemutatóval, elmaradt produkciók pótlásával és a megszokott színes programkínálattal várja régi és új nézőit a a 2020/2021-es évadában a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház, ahová az álmok is játszani jönnek.

ahova az almok is jatszani jonnek

Cseke Péter derűsen tekint a jövőbe

A rendhagyó módon megtartott sajtótájékoztatón Cseke Péter megköszönte a nézők karantén idején tanúsított töretlen lelkesedését a színház új tartalmai iránt. Elmondta, hogy igyekeztek új lehetőségként megélni ezt a színház számára is embert próbáló időszakot. Ezek a különleges tartalmak új oldaláról mutatták be a színházat, amivel reményei szerint sok új nézőt is vonzottak.

A direktor jövővel kapcsolatos tervei középpontjában a bizakodás és a derű áll, amit az évad műsorstruktúrája is tükröz. Sok vidámság, minőségi szórakozás és zene várja a színházrajongókat 2020/21-ben Kecskeméten. Kiemelkedő eseménye az új évadnak, hogy a nemzeti státusz folyományaként elindul a kecskeméti operajátszás. Elsőként Donizetti A csengő című vígoperájával találkozhat majd a közönség.

A 2020/21-es évad új bemutatói

Nagyszínház

LÉGY JÓ MINDHALÁLIG musical, rendező: NAGY VIKTOR

HAMUPIPŐKE mesebalett, rendező-koreográfus: BARTA DÓRA

EGY CSÓK ÉS MÁS SEMMI zenés vígjáték, rendező: SZŐCS ARTÚR

A JEGESMEDVE SZERELMESE klímamese zenével, rendező: CSEKE PÉTER

A REVIZOR vígjáték, rendező: ILJA BOCSARNIKOVSZ

SZENTIVÁNÉJI ÁLOM táncszínházi előadás, rendező-koreográfus: BARTA DÓRA

DONIZETTI: A CSENGŐ vígopera, rendező: CSEKE PÉTER

Kelemen László Kamaraszínház

NYOLC NŐ Bűnügyi komédia, rendező: KÉRI KITTY

Woody Allen: FÉRJEK ÉS FELESÉGEK komédia, rendező: SZENTE VAJK

Ruszt József Stúdiószínház

JÖVŐRE, VELED, UGYANITT 2. romantikus vígjáték, rendező: SZEREDNYEY BÉLA

A Színház egyre népszerűbb a közösségi médiában

Török Katalin marketingvezető elmondta, hogy a koronavírus-járvány miatti leállás idején a teátrum 12 hét alatt közel húsz sajtóközleménnyel jelentkezett. Az online tartalmakról számos hírt adtak, aminek egyik eredménye az, hogy a Facebook követőik száma közel 11 ezerről elérte a 15 ezer főt. A Youtube csatornára történő feliratkozások száma hamarosan meghaladja a másfélezret, valamint egyre aktívabb a teátrum Instagram profilja is. Hozzátette:

„Több száz bejegyzést és videót készítettünk, és több ezer nézőt vonzottak az online előadásközvetítések. Ez egy valódi társasjáték volt, ahol nem kellett egymás mellett lennünk ahhoz, hogy közel legyünk egymáshoz.” 

A zenei tagozat különös figyelmet érdemel

„Idén nagy megtiszteltetés érte intézményünket, mostantól a Nemzeti Színház címet viseljük. Ez fordulópontot jelent a zenei tagozat számára is. A következő évadtól minden szezonban három különböző műfajú (opera, operett, musical) zenés előadást kínálunk. A 2020/21-es évadban Móricz – Kocsák: Légy jó mindhalálig, Donizetti: A csengő, Eisemann: Egy csók és más semmi című művek lesznek repertoiron.

A musical sok gyerekszereplővel is csábít, az operett ismert slágerekkel, az újdonság pedig a Donizetti vígopera. Természetesen a zenés mesejátékok sorozata is folytatódik. Ezzel a zenei tagozat szerepe és feladata jelentős mértékben nő az évadban” – mondta el Károly Kati, a színház zenei vezetője.

Változatlan intenzitással dolgozik a Kecskemét City Balett

Nyolcadik évadát kezdi a Kecskeméti Nemzeti tánctagozata, a Kecskemét City Balett. Az utóbbi évek tendenciáját követve, a 20/21-es évadban is nagyszínházi bemutatóval készülnek a táncművészek. Barta Dóra koreografálja Shakespeare Szentivánéji álom című műve alapján. A Szentivánéji álom története pajkos cinkosságával, pikáns részleteivel sokak kedvence, de a táncosok számára is karizmatikus munkát ígér.

A táncosok megjelennek majd a színház számos bemutatójában, így az Egy csók és más semmi című zenés vígjátékban és A csengő című operában is. Külön kuriózum, hogy ebben az évadban a gyerekek számára is készül egy mese a tánc nyelvén: Hamupipőke története kerül a nagyszínház színpadára.

„Egy igazi mesevilágot álmodtunk alkotótársaimmal” – mondta el Barta Dóra, a tánctagozat vezetője, ami izgatott várakozásra adhat okot a kis színházrajongók körében.

Bérletezés, jegyirodai nyitvatartások

A 2020/2021-es évadra áremelés nem történt, június 2-tól a tavalyi 5+1-es bérletárakkal várják a nézőket. A március 12-től évad végéig személyesen vásárolt és elmaradt előadásokra váltott jegyek visszaváltása június 15-ig történik. Június 15-től megkezdődik az előbérletezés, idén két formában:

  • Személyesen június 15. és június 26-a között lesz lehetősége a nézőknek 10%-os kedvezménnyel megváltani bérleteiket a következő évadra.
  • Azok a nézők, akik nem szeretnének személyesen befáradni ezért a jegyirodába, ők a berlet@kecskemetinemzeti.hu oldalon egy e-mailben jelezhetik igényüket egészen augusztus 16-ig. Így is jár számukra a 10% kedvezmény.

Augusztus 17-től pedig megkezdődik a bérletek értékesítése a szabad helyekre. Az eseményt Cseke Péter bizakodóan zárta, egyben ismertette a teátrum következő évadának szlogenjét.

„Minden nehézség ellenére nem szabad elfelejtenünk, hogy a színház továbbra is az a hely marad, ahol a lelkünk megpihen, a szellemünk szórakozik és ahol az álmaink életre kelnek. Kívánom, hogy a mostani derűs hangulatunk megmaradjon, a karantén és a vírushelyzet okozta nehézségek enyhüljenek, és a nyár igazi felüdülést hozzon mindenki életébe. Mert a Kecskeméti Nemzeti az a hely, ahová az álmok is játszani jönnek!”

 

Kapcsolódó cikkünk:

A Kecskeméti Nemzeti online közvetítései májusban is

 

 

Hozzászólások