Ha kedd, akkor Kecskemét címmel indított előadásközvetítő sorozatot a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház. A nagy érdeklődésre való tekintettel májusban is folytatódnak az online közvetítései. A kedd esti felnőtt előadások mellett gyereknapon a kisebbeknek is készülnek egy produkcióval. Így öt előadás lesz látható a teátrum YouTube csatornáján pünkösd havában.

 szinhaz online kozvetitesei

Május 5-én a tavalyi évad népszerű musical-jével, A beszélő köntössel indul a közvetítéssorozat, amely az egész család számára szórakoztató program lehet. Kecskemét 650. jubileumát Szente Vajk regényadaptációjával ünnepelte a teátrum, amelynek feldolgozása új nézőpontba helyezte a 16. századi Kecskemétet.

A bég helyett varázsköntös érkezik a budai pasától. Lestyák András szabó elkészíti a kaftán „tökéletes” mását, és úrrá lesz a káosz. A rendező, Juhász Levente zeneszerzővel együtt új stílust teremtett regény-musicalével. A színház Facebook oldalán indított szavazás alapján a közönség 96%-a kérte, hogy kerüljön az online közvetítések közé a városmarketing-díjat is eredményező produkció.

A Kecskeméti Katona névadója születésének 220. évfordulóján tűzte műsorra a Bánk bánt – ezúttal mai magyar nyelven. Az alkotók célja az volt 2011-ben, hogy a – kétségkívül magas irodalmi értéket képviselő – veretes szöveg mögül kiszabaduló történet végre közvetlenül, mindenki számára érthetően szólaljon meg és hasson. Az előadást Bagó Bertalan jegyzi, a szöveget Szabó Borbála ültette át mai magyar nyelvre, a címszerepben Fazakas Gézát láthatja a közönség.
Május 12-én méltán kerül az online közvetítések sorába nemzeti drámánk.

Sokan üzentek a színháznak, és kérték, hogy a Csoportterápia című előadás is kerüljön az online közvetítések közé. Teljesül ezen nézők kívánsága, ugyanis május 19-én, a 2015-ben bemutatott zenés komédia kerül a színházszeretők „nappalijába”, nem is akárhogyan: angol felirattal egészül ki a felvétel.

A Szente Vajk, Galambos Attila és Bolba Tamás szerzőhármas kombinációját Cseke Péter rendezése koronázta meg. A kecskeméti Csoportterápia helyszíne a Radó Vilmos Művelődési Központ, ahova hat idegen – három férfi és három nő – érkezik terápiára. Kezdetét venné az analízis annak rendje és módja szerint, azonban egy apró hiányosság hátráltatja a dolgok szokásos menetét…

A hónap utolsó keddje igazi vidám estét ígér. Csiky Gergely Buborékok című darabját tűzi a teátrum online műsorára Mohácsi János rendezésében.
…a buborékok szétpukkannak, a csillogó hazugságok lelepleződnek, és a családi panoptikum szétesni látszik. A passzívnak tűnő családfő (Márton András) kézbe veszi az ügyet, és rendet teremt. Mert a családot meg kell menteni, a szerelmeseket össze kell hozni, és egyáltalán: a Buborékok vérbeli vígjáték, ennek megfelelően a gordiuszi csomókat el kell vágni.

Gyereknapra, május 31-én 10 órakor a színház a meseopera-sorozat legnépszerűbb darabját, A manóvizsga című zenés előadást adja ajándékba kisebb színházbarátainak. Egy titkokkal teli erdő, sok apró, zöld ruhás manó és Donizetti gyönyörű muzsikája teremt majd varázslatos hangulatot A manóvizsga előadásán. Ezek a kecskeméti színház online közvetítései május folyamán.

 

Kapcsolódó cikkünk:

Ballada a 301-es parcella bolondjáról – ONLINE színház

 

Hozzászólások