Ha kedd, akkor Kecskemét címmel indított online közvetítés sorozatában a Ballada a 301-es parcella bolondjáról szóló példázatot közvetíti a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház április 21-én, kedden este 19.00-kor.

ballada

  • A felnőtteknek szóló előadások között elsőként az Illatszertár című romantikus komédiát láthatták a nézők, akik rekordszámmal vettek részt az első online közvetítésen. A tavaly szilveszterkor debütált háromfelvonásos vígjátékot közel kétezren nézték saját nappalijukban.
  • A gyerekek szombaton tekintették meg a Péter és a farkas című zenés mesejátékot.

Az online közvetítések folytatódnak, minden előadás elérhető lesz a színház Facebook oldalán, YouTube csatornáján, és a www.kecskemeti.hu weboldalon is.

  • Ajánló a Ballada…elé: El kell-e mondani egy történetet, amit tulajdonképpen nem lehet elmondani? Úgy biztosan nem lehet, ahogy megtörtént, mert egy olyan árnyék vetül rá, ami több veszélyt is jelenthet. És mert nem bírja el a szív… Valamiért mégis el kell mondani. Megpróbálta Schwajda György, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház pedig megpróbálta színre vinni. Az október 23-i ünnepi díszelőadáson és premieren óriási közönségsiker fogadta ezt az erősen tabudöntögető előadást. Azóta is töretlen népszerűséggel játszotta a színház a darabot, egészen március közepéig…
  • A 301-es parcella bolondja a rendőri hivatásának csúcsán lévő ügynök, akit képességei arra ítélnek, hogy értelmi fogyatékost játszva, megfigyelje az oda temetettek látogatóit. Történik mindez három évtizeddel a rendszerváltoztatás előtt. Létezik-e nemesebb cél, mint hogy sírok felett bizonyíthassuk a rendszer iránti hűségünket? Akkoriban úgy tűnt, nemigen. A kegyelet és a Rend közötti örök ellentét, Cseke Péter színpadi megfogalmazásában többek között, ezt a kérdést veti fel.

Játsszák:

a Bolond KŐSZEGI ÁKOS
a bolond Barátja HEGEDŰS ZOLTÁN
a bolond Élettársa BOGNÁR GYÖNGYVÉR
a bolond Anyja CSOMBOR TERÉZ
a bolond Felesége CSAPÓ VIRÁG
a bolond Fia ARADI IMRE
a bolond Menye DANYI JUDIT

a bolond Unokája KOLTAI-NAGY BALÁZS
Az író SIRKÓ LÁSZLÓ

a bolond árnyai

A cvikkeres KÖRTVÉLYESSY ZSOLT
A katona FARKAS ÁDÁM
Az öreg VÁRY KÁROLY
A lakkcipős NAGY PÉTER JÁNOS e.h.
A görög D. VARGA ÁDÁM e.h.
A kulák SZABÓ CSABA

Továbbá:

CSITÁRI TAMÁS
KURUCZ BALÁZS
SZABÓ DÁNIEL

Díszlet-és Jelmeztervező: SZLÁVIK ISTVÁN
Dramaturg: VEREBES ERNŐ
Zeneszerző: ÁKOS
Játékmester: SZEGVÁRI JÚLIA

Súgó: BA ÉVA
Ügyelő: CSITÁRI TAMÁS
Rendezőasszisztens: SIRKÓ ANNA

Rendező: CSEKE PÉTER

Tájékozódhat továbbá az előadásról  a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház honlapján.

A Montázsmagazinban is olvashat a darabról.

 

Hozzászólások