Polyák Lilla több év kihagyás után 2021. október 4-én újabb saját dallal és klippel áll a nagyközönség elé, amelyet édesapja elvesztése ihletett.

A 2021/22-es évadban a Kecskeméti Nemzeti Színházban is vendégszereplő színművésznő 2009 óta van jelen a magyar popéletben. Legismertebb dalai a 2013-ban bemutatott Valami más, amivel az Eurovíziós Dalfesztivál nemzeti dalválogatójában egészen a középdöntőig menetelt. Valamint a 2014-ben megjelent Karcolás című slágere, ami szintén nagy visszhangnak örvendett. Ugyanebben az évben megjelent első szólóválogatás albuma, ami a Most és Mindörökké címet viseli.

polyak lilla
2021-ben pedig érkezik a Maradj című dal, amely az elvesztésről és annak érzelmi tölteteiről szól. A videoklip egy történetet mesél el, egészen pontosan egy magával ragadó visszaemlékezés Polyák Lilla és édesapja közös időtöltéseire.

“Édesapám elvesztése 11 éves korom óta meghatározó része az életemnek, mindig is az lesz. Ez egy olyan téma, amiről egyszer beszélni akartam, egyszer meg akartam énekelni. Ez az idő most jött el. Sajnos az élet úgy alakította, hogy a dalnak egy külön szomorú aktualitása is van, hiszen az elmúlt évben túl sokakat ért hasonló veszteség” – mondja a színművésznő.

“Ezzel együtt a dal nekem mégis pozitív kicsengésű, mert a fájdalmon túl a szép emlékekről és a szeretet halhatatlanságáról szól.”

“A klipet augusztus elején forgattuk. Maga a munka nagyon jól és gyorsan zajlott, az időjárás viszont nem annyira kedvezett nekünk, mert hideg, szél, és eső is volt, ami egy szabadtéri forgatás esetében nem túl kellemes. A végeredmény tekintetében viszont szerintem kimondottan jót tesz ennek az egyébként őszi dalnak” – meséli a forgatás izgalmait Lilla.

A Maradj című dal zeneszerzője az Erkel Ferenc- és Bartók-Pásztory-díjas zeneszerző Bella Máté, aki a Valami más zenéjét is komponálta. A szöveget Hujber Szabolcs írta, a videoklipet Szabó Szonja és csapata készítették. A klipben Mohácsi Norbert tűnik fel, akit az apa szerepében láthatunk, Szeles Chloe pedig a kislány Lillát eleveníti meg.

“Bella Mátéval már a Valami más óta tervezzük az új dalt, hiszen az előző munkánk olyan szerelemprojekt volt, amit mind a ketten nagyon élveztünk. Az élet úgy akarta, hogy ez az egyéves leállás legyen a megfelelő időpont.”

Polyák Lilla vadonatúj dala 2021. október 4-én érkezik, a kecskeméti közönség pedig az Elisabeth című musicalben láthatja őt október 15-től Sisi szerepében.

 

Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

 

Kapcsolódó cikkünk

 

Hozzászólások