A Népi Iparművészeti Gyűjtemény októberi ajánlata – A Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Népi Iparművészeti Gyűjteménye az állandó kiállítás mellett most két időszaki kiállítást kínál megtekintésre, a Gyűjtemény kézműves műhelye pedig batikolásra és gyöngyékszer készítésre várja az érdeklődőket.

A Népi Iparművészeti Gyűjtemény – októberi ajánlat:

MEGÚJULÓ HAGYOMÁNY Kettős jubileumi kiállítás

A 40 éves Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület és a 70 éves Kecskeméti Díszítőművészeti Szakkör közös kiállítása 2022. október 14-én, 15.00 órakor nyílik a Népi Iparművészeti Gyűjteményben. A megnyitón fellép a Hegedűs együttes.

oktoberi ajanlat

FÁBA FARAGOTT TÖRTÉNELEM – Répás János, a Népművészet mestere fafaragó szobrai

Répás János sokféle anyaggal kísérletezett, mígnem rátalált a fára. Első jelentősebb munkája a „A szőlő művelése” c. sorozat volt, majd elkészült a „Honfoglalás” című szoborcsoportja: Csodaszarvas, Árpád vezér, Vérszerződés, Zászlótartó vitéz, Honfoglaló ökreivel.

BATIKOLÁS

A hideg festékes módszerrel rendkívül szép, színes ruhadarabokat tudunk készíteni. Arra kérik az érdeklődőket, hogy a foglalkozásra vigyenek magukkal  1 db kimosott, 100%-os pamut pólót, trikót vagy vászontáskát.
Részvételi díj: 1000,-Ft.
Jelentkezni lehet: 76/327-203, muzeum.nepiipar@gmail.com

GYÖNGYÉKSZER KÉSZÍTÉS

Samu Mónika népi ékszerkészítő vezetésével „csiperkét”, egy moldvai csángó nyakéket készíthetnek tetszőleges színekben.

Időpont: 2022. október 29., szombat, 13.00 órától.
Részvételi díj: 2500,-Ft. Előzetes bejelentkezés szükséges!
76/327-203, muzeum.nepiipar@gmail.com

DÍSZÍTŐMŰVÉSZ SZAKKÖR

Minden kedden délután 14.00-16.00 között és minden hónap első szombatján 13.30-15.30 között várják a hímzés iránt érdeklődőket. Mucsi Jenőné népi iparművész vezetésével megismerkedhetnek a magyar hímzés különféle fajtáival.

 

Népi Iparművészeti Gyűjtemény

Facebook

 

Kapcsolódó cikkünk

 

Hozzászólások