Találkozzunk a könyvtárban! – Hétfőn veszi kezdetét az Országos Könyvtári Napok. Az utóbbi évekhez képest jóval szélesebb programkínálattal várja látogatóit a könyvtáros szakma legjelentősebb, legtöbb embert megmozgató egyhetes rendezvénye, az Országos Könyvtári Napok. A 2022. október 3-9. közt megrendezésre kerülő esemény az online és offline térben egyaránt fogadja az érdeklődőket mind Kecskeméten, mind a Bács-Kiskun megyei könyvtárakban.

A rendezvény idei mottójához (Esély – Egyenlőség – Könyvtár) hűen a szervezők minden lehetőséget megragadtak, hogy érdeklődési körtől és korosztálytól függetlenül ki-ki megtalálja a maga számára kedves elfoglaltságot. A Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár munkatársainak lelkesedését mi sem bizonyítja jobban, minthogy a tavalyinál lényegesen gazdagabb választékkal szolgáltak a kecskeméti és környéki lakosok számára.

Az eddigiekhez hasonlóan nemcsak a Piaristák tere 8. szám alatti központi könyvtárban, hanem a város különböző részein található fiókkönyvtárakban is lesz miből válogatnia a kultúraszerető kicsiknek és nagyoknak.

Országos Könyvtári Napok

A környezettudatosság és az egészséges életmód témakörei idén is kiemelt figyelmet kapnak a hét során. Látogatóink előadást hallgathatnak a vegán és vegetáriánus táplálkozásról, és csatlakozhatnak munkatársainkhoz, hogy együtt tisztítsák meg a szeméttől Kecskemét városközpontját. A tavalyi sikeren felbuzdulva október 8-án, szombaton ismét Könyvtári egészségpiac nyílik nagytermünkben, és könyvtárosaink immár hatodik alkalommal örökbe fogadják a Kecskeméti Vadaskert örvös medvéit.

Szombaton rendkívüli nyitvatartással este 21.00 óráig várjuk olvasóinkat. 17.00 órakor Bősze Ádám Mozart bikiniben címmel vezeti keresztül hallgatóságát egy 18. századi kultúrtörténeti kalandozáson, amit a nyolc Oscar-díjat nyert Amadeus c. film vetítése követ.

Ahogy ezt már megszokhatták, az október 9-i Könyves Vasárnap ismét zenés könyvtárnyitóval veszi kezdetét, melyhez a fülnek kedves dallamokat a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar fúvós kvintettje varázsolja elő hangszereiből.

orszagos konyvtari napok

Az egészségmegőrzés és a jótékonykodás lehetősége találkozik a Fuss neki! projektben, melynek keretében Bujdosóné Dr. Dani Erzsébet könyvtárigazgató futó nagykövetként munkatársaival és az olvasókkal karöltve vállalkozik egy sétára a könyvtártól a Vízműdombra és vissza. Adományaikkal a Bibliofil Alapítványon keresztül a határon túli könyvtárak dokumentumbeszerzését támogathatják.

Országosan ismert vendégelőadókból, inspiráló beszélgetésekből, interaktív programokból, izgalmas játékokból és nyereményekből idén sem lesz hiány. Adja meg Ön is az esélyét, hogy nálunk jól érezze magát!

A részletes programról ITT tájékozódhatnak az érdeklődők.

 

Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár

Kecskemét, Piaristák tere 8. 6001 

Facebook

 

Kapcsolódó cikkünk:

Újítás a kecskeméti Katona József Könyvtárban

 

Hozzászólások