2022. szeptember 8-án a kecskeméti Neumann János Egyetemre látogatott Őexc. Saud Hamad Al-Shamsi, az Egyesült Arab Emírségek Magyarországra akkreditált nagykövete és delegációja. A vendégeket Gaál József, Kecskemét város alpolgármestere és Ladics Mónika irodavezető kísérte.

nagykovet

A delegációt Dr. habil. Fülöp Tamás Ferenc rektor, Dr. Weltsch Zoltán tudományos rektorhelyettes, Szemerey Szabolcs, a Neumann János Egyetemért Alapítvány stratégiai igazgatója, Kohi Habib külügyi irodavezető és Gróf Gréta külügyi referens fogadta.

Az Egyetem vezetői bemutatták az intézményt és a folyamatban lévő kutatásokat, majd a felek a jövőbeli együttműködés lehetőségeiről egyeztettek. A megbeszélést követően a delegáció megtekintette a Campus Oktatási épületet.

A Neumann János Egyetem és az Egyesült Arab Emírségek között kialakulóban lévő szoros kapcsolatrendszert tovább erősítette a nagykövet úr látogatása.

Ezzel jelentős mértékben hozzájárult egyetemünk nemzetközi kapcsolatainak fejlesztéséhez rövid- és hosszútávon egyaránt. A delegáció pedig kifejezte szándékát az egyetemmel történő jövőbeni folyamatos kapcsolattartásra és egyetemünkre történő látogatásokra is.

 

Neumann János Egyetem

 

Kapcsolódó cikkünk:

Diplomaátadás a Neumann János Egyetemen

 

 

Hozzászólások