E hét végén is állandó vendégjárástól volt mozgalmas a Kecskeméti Katona József Múzeum Cifrapalota Kiállítóhelyének élete. Pénteken újabb baráti látogatást tett a Gianfranco Simonit (San Martino del Carso) vezette észak-itáliai olasz csoport; őket a jó ismerős: Szabóné Bognár Anikó intézményvezető kalauzolta.

cifra09281

Ugyancsak pénteken volt vendégünk a testvéri székelyföldi régió egyik vezetője: Hargita megye Tanácsának alelnöke, Barti Tihamér úr. Ugyanezen delegációban kapott helyet az itthon is nagy szeretet övezte Vaszi Levente, a Fölszállott a páva című tehetségkutató verseny közönségdíjasa. Őket Dr. Tombáczné Dr. Végh Katalin igazgató-helyettes fogadta.

cifra09282

A „Nyitott kapuk – Magyarország szeretlek!” kecskeméti programjának keretében szombaton a Hazatérnek című centenáriumi kiállítást több mint 300 vendég tekintette meg.
Vasárnap délután Győrből érkeztek előzetesen bejelentkezett vendégeink. A csoport egy része a tárlatvezetést követően tárogatószó mellett első világháborús népdalokat énekelt. Így lett – a múzeum működtetőinek szándéka szerint is – életre kelő kiállítás a megélt élmények nyomán.

cifra09283

Kriston Vízi József muzeológus

KKJM, Archívum

Hozzászólások