Szeptemberben is várja látogatóit a Népi Iparművészeti Gyűjtemény Kecskeméten! – Az állandó kiállítás mellett 3 időszaki kiállítást tekinthetnek meg a látogatók. Bánföldi Ferenc Tengelyben maradni című kiállítása és Fekete Erzsébet Megtartó hagyomány című kiállítása már csak szeptember 24-ig látható. Családi programként batikolást ajánl a Gyűjtemény szeptember 10-én, szombaton. Az iskolás és óvodás csoportokat a Szüret és a Kukoricafosztó múzeumpedagógiai foglalkozásra várják ebben a hónapban!

2022. SZEPTEMBER

TENGELYBEN MARADNI – Bánföldi Ferenc népi iparművész fazekas kiállítása

Autodidakta módon, könyvek, fotók segítségével kezdte tanulni a fazekasságot, később több mesterrel is dolgozott együtt, ott sajátította el a szakma fortélyait. 18 éve a kecskeméti Kandó Kálmán Technikum oktatója és a tanműhely műszaki vezetője.
A kiállítás 2022. szeptember 24-ig látogatható.

FÁBA FARAGOTT TÖRTÉNELEM – Répás János, a Népművészet mestere fafaragó szobrai

Répás János sokféle anyaggal kísérletezett, rézzel, agyaggal, ólommal és különböző fémekkel, mígnem rátalált a fára. Első jelentősebb munkája a „A szőlő művelése” c. sorozat volt, majd elkészült a „Honfoglalás” című szoborcsoportja : Csodaszarvas, Árpád vezér, Vérszerződés, Zászlótartó vitéz, Honfoglaló ökreivel.

MEGTARTÓ HAGYOMÁNY – Kiállítás Fekete Erzsébet népi iparművész hímzéseiből

Az életmű-kiállítás hercegszántói, komádi, békési, sárközi, höveji, drávaszögi, kalocsai, zoborvidéki, rábaközi és széki hímzéseket, valamint kecskeméti és félegyházi subahímzéseket mutat be. Látogatható 2022. szeptember 24-ig.

BATIKOLÁS

A hideg festékes tie dye módszerrel rendkívül szép, színes pólókat és táskákat tudunk készíteni. A foglalkozásra érkezők ne feledjenek magukkal vinni 1 db kimosott, 100%-os pamut pólót, trikót vagy vászontáskát. Részvételi díj: 1000,-Ft.
Jelentkezni lehet: 76/327-203, muzeum.nepiipar@gmail.com

Szeptemberben is szeretettel várja látogatóit a Népi Iparművészeti Gyűjtemény keddtől szombatig, 10.00 – 16.00 óráig.

KKMM Népi Iparművészeti Gyűjtemény

Facebook

 

Kapcsolódó cikkünk:

Nyáron is Népi Iparművészeti Gyűjtemény!

 

 

Hozzászólások