A nyár folyamán is várja látogatóit Kecskeméten a Népi Iparművészeti Gyűjtemény! Az állandó kiállításuk mellett három időszaki kiállítást tekinthetnek meg. Családi programként ajánlják a kincskereső játékot: a 3-8 fős csapatok QR kód olvasóval, UV lámpával, nagyítóval felszerelkezve indulnak megtekinteni a múzeum termeit. Különböző feladatokat, rejtvényeket kell megfejteniük, mely csak akkor sikerül, ha alaposan megnézték a kiállítást.

PROGRAMAJÁNLÓ
2022. JÚLIUS-AUGUSZTUS

TENGELYBEN MARADNI – Bánföldi Ferenc népi iparművész fazekas kiállítása

Autodidakta módon, könyvek, fotók segítségével kezdte tanulni a fazekasságot. Később több mesterrel is dolgozott együtt, ott sajátította el a szakma fortélyait. 18 éve a kecskeméti Kandó Kálmán Technikum oktatója és a tanműhely műszaki vezetője.

A kiállítás 2022. szeptember 25-ig látogatható.

FÁBA FARAGOTT TÖRTÉNELEM – Répás János, a Népművészet mestere fafaragó szobrai

Répás János sokféle anyaggal kísérletezett, rézzel, agyaggal, ólommal és különböző fémekkel, mígnem rátalált a fára. Első jelentősebb munkája a „A szőlő művelése” c. sorozat volt, majd elkészült a „Honfoglalás” című szoborcsoportja : Csodaszarvas, Árpád vezér, Vérszerződés, Zászlótartó vitéz, Honfoglaló ökreivel.

A kiállítás 2022. augusztus 31-ig látogatható.

 

MEGTARTÓ HAGYOMÁNY – Kiállítás Fekete Erzsébet népi iparművész hímzéseiből

Az életmű-kiállításban hercegszántói, komádi, békési, sárközi, höveji, drávaszögi, kalocsai, zoborvidéki, rábaközi és széki hímzéseket, valamint kecskeméti és félegyházi subahímzéseket mutatunk be.

Látogatható 2022. augusztus 31-ig

KINCSKERESŐ JÁTÉK A MÚZEUMBAN

3-8 fős csapatoknak különböző feladatokat, rejtvényeket kell megfejteniük, mely csak akkor sikerül, ha alaposan megnézték a kiállítást. Időpont kérhető a nyár folyamán is keddtől szombatig, 10-16 óráig.
Részvételi díj: 1200,-Ft/fő, diákoknak 800,-Ft/fő

Nyitvatartás: keddtől szombatig, 10.00 -16.00 óráig.

 

KECSKEMÉTI KORTÁRS MŰVÉSZETI MŰHELYEK NÉPI IPARMŰVÉSZETI GYŰJTEMÉNY

6000 Kecskemét, Serfőző u. 19. Tel.:76/327-203

www.nepiiparmuveszet.hu

facebook

 

Kapcsolódó cikkünk