Francesco Meli július elején a Margitszigeti Színházban debütál. Számtalan jelentős szerepet énekelt már karrierje során a világ legnagyobb színpadain.

francesco meli

Fotő: Victor Santiago

Francesco Meli főszerepeket játszott a La Scala-ban, a Metropolitan-ban, az Arena di Verona-ban, a londoni Royal Opera House-ban, az Opéra National de Lyon-ban, a Zürichi Operában és a pesarói Rossini Operafesztiválon. Ezúttal a Margitsziget csodás szabadtéri színpadán lép  fel, először Magyarországon!

Az előadásról részeletesen itt olvashat.

Giacomo Puccini: TOSCA

Opera három felvonásban, olasz nyelven, magyar felirattal

2022. július 10. vasárnap 20:00 (esőnap: július 11.)

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Francesco Meli – 2022 nyarán Cavaradossiként hallhatja a hazai közönség Puccini legszebb operájában, a Toscában Sümegi Eszter oldalán július 8-án és 10-én. A tehetséges és keresett tenort kérdeztük.

Melyek a kedvenc szerepei? Cavaradossi alakja hol foglal helyet a számos izgalmas feladat között?

Sok olyan szerepet szeretek, amelyek a repertoáromat alkotják, de a fent említett karakter az egyik kedvencem. Verdi Álarcosbáljának Riccardo-ja és a Tosca Cavaradossija mind olyan szerepek, amelyeket nagyra tartok, és különösen kedvesek számomra. Fontos kiemelnem, hogy a közönség ebben a szerepben idén csak Budapesten láthat engem, kizárólag itt fogom játszani.

Nagyon várom a fellépést, már a gondolattól is izgatott vagyok. A szerep miatt is természetesen, valamint amiatt, mert ezelőtt még sosem voltam Budapesten. Alig várom, hogy megismerhessem ezt a történelemmel átitatott, ősi várost! Erre azonban ez alkalommal kevés időm lesz sajnos, mert Budapestre Chicagoból érkezem, ahol Riccardo Muti dirigálásával Riccardot éneklem az Álarcosbálban.

A Tosca után pedig Londonban, a Royal Opera House-ban folytatom majd a szereplést, és Radamest fogom alakítani az Aidában. Abban azonban biztos vagyok, hogy még vissza fogok térni az önök csodálatos országába!

Milyen érzés sokadszorra, mindig új környezetben, rendezésben, karmesterrel, partnerekkel újra összeállni?

Egy új produkció mindig izgalmas és inspiráló kaland. Minden alkalom olyan, mintha az ember az operát az elejétől kezdené újra tanulmányozni, és mindig vannak új felfedezések a partitúrában.

Mit gondol, miért, mitől lesz különleges szabadtéren, itt a margitszigeti nyári színházban az előadás?

A szabadtéri operaelőadások mindig lebilincselőek, és a megszokottól eltérőek. Gyakran énekeltem a veronai Arénában és más különleges környezetben. Már alig várom, hogy megismerjem ezt a színpadot, a történetét és az adottságait.

A nyári időszak az Ön számára pihenés, munka vagy mindkettő?

A nyár számomra a munka, a szórakozás, a tanulás és a pihenés egyvelege. Úgy szervezem, hogy a családomra és az éneklésre is jusson időm. Mi többre vágyhatnék még?

Francesco Meli (Fotó: Simone Falcetta)

 

Forrás: Margitszigeti Színház

Hasonló cikkünk:

A Maribori Balett a Margitszigeten

 

Hozzászólások