Harmadik alkalommal rendezi meg a Magyar Kamarazenekar a „Fővárosi Palotakoncertek” hangversenysorozatot. Ennek keretén belül az Együttes Budapest patinás palotáiban ad koncerteket az épületek miliőjének megfelelő műsorral, egyúttal megismerteti a közönséggel az épületek történetét, érdekességeit. 2020. márciusában a Magyar Rádió épületébe, a Márványterembe kalauzolja el a Zenekar az érdeklődőket. Március 29-én este hét órától különleges műsorra számíthat a közönség a Magyar Kamarazenekar Bánfalvi Vonósnégyesétől.

fovarosi palotakoncertek

A III. Fővárosi Palotakoncertek záróeseményén elhangzik:

J. Haydn: g-moll „Reiter” quartett Op. 74. No. 3.
W. A. Mozart: G-dúr vonósnégyes No. 14. K. 387
————————————-
A. Borodin: D-dúr vonósnégyes No. 2.

A Magyar Kamarazenekart mind Magyarországon, mind nemzetközi téren nagy elismerés övezi, a magyar és külföldi rangos fesztiválok, koncerttermek rendszeres fellépője, világhírű magyar és külföldi szólistákkal dolgozik együtt.

A Magyar Kamarazenekar tagjaiból alakult Bánfalvi Vonósnégyest Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész, a Magyar Kamarazenekar koncertmestere, szólistája vezeti. A hegedűművész évtizedekig az Állami Hangversenyzenekar és a Budapesti Vonósok koncertmestere volt. Szólistaként és együtteseivel bejárta a világot, több mint hatvan lemeze jelent meg. Harminc éven át tanított a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának vezető beosztású oktatója. Művészeti munkásságáért többek között Liszt Ferenc-díjjal, két alkalommal Bartók-Pásztory-díjjal, valamint a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével tüntették ki.

A Bánfalvi Vonósnégyes másodhegedűse Hegyi Miklós, brácsása Fülöp Levente, csellistája ifjabb Bánfalvi Béla.

Jegyek kaphatók a Jegy.hu és a Broadway Jegyiroda országos hálózatában 3990 Ft-os egységáron.

A Fővárosi Palotakoncertek idei alkalmairól itt és itt számoltunk be.

Forrás: Magyar Kamarazenekar

 

Hozzászólások