Különleges koncertre készül a Magyar Kamarazenekar, ezúttal „Magyar Hangok” címmel, amelynek keretében jeles kortárs és újkori zeneszerzők művei hangzanak el, többek között Wolf Péter gyönyörű hegedűversenye 2022. december 2-án 19.00 órai kezdettel a páratlan szépségű Nádor Teremben.

Virtuóz szólista, lenyűgöző hegedűverseny a „Magyar Hangok” esten. 

A „Magyar Hangok” elnevezésű programra 2022. december 2-án kerül sor 19.00 órai kezdettel a páratlan szépségű Nádor Teremben. A Magyar Kamarazenekar koncertmestere Bánfalvi Béla Liszt- és Bartók-Pásztory-díjas hegedűművész, a hangverseny szólistája pedig az Együttes ifjú felfedezettje, a virtuóz, görög-magyar származású Sztathatosz Sebestyén hegedűművész.

A koncerten elhangzanak hegedűre írt szólóművek, kamarazenekari darabok: többek között Zsoldos Béla és Tóth Péter művei közül, valamint Wolf Péter Utazás című hegedűversenye.

A Magyar Kamarazenekart mind Magyarországon, mind nemzetközi téren nagy elismerés övezi, a magyar és külföldi rangos fesztiválok, koncerttermek rendszeres fellépője, világhírű magyar és külföldi szólistákkal dolgozik együtt. Repertoárjában fellelhető a klasszikus zene- és operairodalom jelentős része, de egyéb zenei műfajokban is otthonosan mozog. A Zenekar céljai között szerepel a magyar vonós hagyományok ápolása és a magyar zenekultúra terjesztése Magyarországon és nemzetközi szinten.

„Magyar Hangok”

A Magyar Kamarazenekar alapítója és koncertmestere Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész. Szólistaként és együtteseivel bejárta a világot, több mint hatvan lemeze jelent meg. Művészeti munkásságáért többek között Liszt Ferenc-díjjal, két alkalommal Bartók-Pásztory-díjjal, valamint a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével tüntették ki.

magyar hangok

 

Jegyek kaphatók az ismert jegyirodákban; a Jegy.hu és a Broadway Jegyiroda országos hálózatában 2990 Ft-os egységáron.

„Magyar Hangok” komolyzenei hangverseny a Magyar Kamarazenekarral

  • Időpont: 2022. december 2. péntek, 19.00 óra
  • Helyszín: Nádor Terem (1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 39.)

 

Hasonló cikkünk:

V. Fővárosi Palotakoncertek – 10 éves a Magyar Kamarazenekar

 

 

Hozzászólások