Dupla jubileumot ünnepel a Magyar Kamarazenekar. Az V. Fővárosi Palotakoncertek nyitóhangversenyére a Magyar Kamarazenekar április 30-án 19.00 órától várja a közönséget a Festetics Palota Tükörtermében. Az épület miliőjének megfelelő, ünnepi műsorral készül, hiszen az Együttes most ünnepli fennállásának 10. évfordulóját.


Ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Fővárosi Palotakoncertek programsorozat a Magyar Kamarazenekar szervezésében.

Ezúttal a Festetics Palota gyönyörű Tükörtermében tartja az Együttes a nyitóhangversenyt. Az ünnepi esemény egyben a Magyar Kamarazenekar 10. születésnapi koncertje is.

A Fővárosi Palotakoncertek programsorozat keretében a Magyar Kamarazenekar és meghívott szólistái évről évre Budapest patinás palotáiban adnak koncerteket. Egyúttal megismertetik a közönséggel az épületek történetét, érdekességeit.

Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész

A résztvevők eddig olyan csodálatos helyszíneket járhattak be e komplex program keretében, mint a Pesti Vigadó, a Duna Palota, a Magyar Rádió Márványterme, a Benczúr Ház, a Stefánia Palota vagy a Károlyi Palota.

Az V. Fővárosi Palotakoncertek nyitóhangversenyére a Magyar Kamarazenekar április 30-án 19.00 órától várja a közönséget a Festetics Palota Tükörtermében. Az épület miliőjének megfelelő, ünnepi műsorral készül, hiszen az Együttes most ünnepli fennállásának 10. évfordulóját.

A koncertmester Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész lesz. Közreműködnek a Zenekar szólistái, így többek között Sztathatosz Sebestyén görög-magyar származású hegedűművész, aki rendkívül fiatal kora ellenére máris meghódította a világ legrangosabb színpadait, zenekarait és versenyeit. A műsoron elhangzanak többek között virtuóz Vivaldi, Paganini és Saint-Saens művek.

palotakoncertek

Sztathatosz Sebestyén görög-magyar származású hegedűművész

V. Fővárosi Palotakoncertek nyitóhangversenyére jegyek kaphatók a Jegy.hu jegyiroda hálózatában 3990 Ft-os egységáron.

A Magyar Kamarazenekar tagjai a hazai, élvonalbeli komolyzenei szakma jeles képviselői, akik mögött több évtizedes szakmai képzés és múlt áll. Az Együttes világhírű magyar és külföldi szólistákkal dolgozik együtt, többek között a Kossuth-díjas Baráti Kristóffal vagy Mischa Maisky világhírű csellóművésszel.

A Magyar Kamarazenekart mind Magyarországon, mind nemzetközi téren nagy elismerés övezi, a magyar és külföldi rangos fesztiválok, koncerttermek rendszeres fellépője. Az együttes alapítója, vezetője és hangversenymestere Bánfalvi Béla Liszt- és Bartók-Pásztory-díjas hegedűművész.

V. Fővárosi Palotakoncertek – 10 éves a Magyar Kamarazenekar
Időpont: 2022. április 30. szombat, 19.00 óra
Helyszín: Festetics Palota – Tükörterem (1088 Budapest, Pollack Mihály tér 3.)

 

Forrás: Magyar Kamarazenekar

 

Hasonló cikkünk:

A Magyar Kamarazenekar Bánfalvi Vonósnégyesével zárul a III. Fővárosi Palotakoncertek