2016. október 24-én, hétfőn 19 órakor rendezik New Yorkban
az Egyesült Nemzetek Szövetsége napjának ünnepi gáláját.

ensz_napi_koncert

Az Egyesült Nemzetek Szervezete alapításának alkalmából minden év október 24-én nagyszabású gálakoncertet rendeznek a New York-i ENSZ-székház Közgyűlési dísztermében. Idén Magyarországot érte az a megtiszteltetés, hogy házigazdája lehet az ünnepélyes eseménynek, mely egyúttal az 1956-os forradalomra emlékező magyar rendezvények fő eseménye az ENSZ-ben, így Magyarország Állandó ENSZ Képviselete nagyszabású megemlékezést tart.

A rendezvény kiemelt sztárművésze Rost Andrea, Kossuth- és Liszt-díjas szoprán, aki Bogyay Katalin ENSZ-nagykövet, állandó képviselő meghívását elfogadva szerepel a gálán.

Az 1956-os eseményekre is utaló Freedom First című gálaműsor repertoárján – többek között – Kodály Zoltán: Székelyfonójából, Erkel Ferenc: Bánk Bánjából (Melinda áriája), Johann Strauss: Denevérjéből (Rosalinda áriája) ad elő részleteket Rost Andrea.

Az ENSZ napi gála rendezvényre a Magyar Állami Operaházzal együttműködésben kerül sor. A koncert karmestere: Szennai Kálmán, koncertmestere: Galina Danyilova, művészeti vezetője: Gerard Schwarz. Az eseményen fellépnek a Magyar Nemzeti Balett, valamint az Operaház művészei és további elismert művészek a világ több országából.

Az ENSZ Közgyűlés közel 2000 fő befogadására alkalmas nagytermében megrendezésre kerülő rendezvényre az ENSZ tagállamok nagykövetei, diplomatái, az ENSZ vezetői, valamint New York város meghatározó szereplői kaptak meghívást.

Hozzászólások