Április hetedikétől újra indul a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor a Duna csatornán.

Fotó: Kaszner Nikolett

Péntek esténként Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekesnő, Batta András Erkel Ferenc-díjas zenetörténész és Kesselyák Gergely Liszt Ferenc-díjas karmester mellett két új zsűritaggal is találkozhatnak majd a műsor nézői. A Liszt Ferenc-díjas világhírű csellóművész, Várdai István és a szintén világhírű Balázs János, Liszt Ferenc-díjas zongoraművész előtt bizonyíthatnak majd a versenyzők, ismét három korcsoportban.

A Virtuózok új évada április 7-én kezdődik a felvezető műsorral. Utána április 14-től minden korcsoportban válogatóműsort rendeznek, amelyekből korcsoportonként kilenc-kilenc versenyző jut a középdöntőbe. A tinik, kicsik, majd a nagyok középdöntőiből három-három versenyző jut a május 21-i döntőbe, ahol a korcsoportok győzteseit hirdetik ki, a június 2-i fináléban pedig az abszolút nyertes születik meg.

Az idei széria műsorvezetői Bősze Ádám és Koltay Anna lesznek. Az MTVA sikeres komolyzenei műsorának célja, hogy minél szélesebb körben ismertesse és szerettesse meg a klasszikus zenét és fiatal komolyzenei tehetségeket fedezzen fel.

Forrás: MTVA Sajtóosztály

 

Hozzászólások