A Kecskeméti Városrendészet tájékoztatója a parkolóbérletekről –  A Kecskeméti Városrendészet ezúton tájékoztatja a Tisztelt Gépjárművezetőket, hogy a díjmentes, költségtérítés megfizetése ellenében megvásárolható bérletek kiváltásához szükséges, 2022. évre szóló regisztráció 2022. november 15-én törlésre került.

A 2023. évre szóló lakossági és 65 év feletti, kecskeméti lakosok által kiváltható, ún. nyugdíjas bérletek megvásárlásának feltétele a kedvezményre jogosultság igazolása, vagyis szükséges a regisztráció megújítása.

Lakossági parkolóbérletek esetében az új regisztráció 2022. november 16. napjától lehetséges honlapunkon (www.kecskemetivarosrendeszet.hu) keresztül, vagy személyesen ügyfélfogadási időben (hétfő – szerda 08.oo-15.oo, csütörtök 08.oo-18.oo, péntek 08.oo-12.oo) a Budai utca 2/a. szám alatti ügyfélszolgálati irodánkban. A lakossági bérlet megvásárlásához szükséges regisztráció során be kell küldeni, vagy mutatni:
 – a személygépkocsi forgalmi engedélyének mindkét oldalát,
 – a gépjármű tulajdonosának/üzembentartójának személyi igazolványát,
 – a gépjármű tulajdonosának/üzembentartójának lakcímkártyáját
 – érvényes Kecskemét Kártyáját, amennyiben rendelkezik vele

A nyugdíjas parkolóbérletek regisztrációja szintén november 16-án kezdődik, azonban arra csak személyesen van lehetőség ügyfélfogadási időben ügyfélszolgálatunkon. A nyugdíjas bérlet megvásárlásához szükséges regisztráció során be kell mutatni:
 – a személygépkocsi forgalmi engedélyének mindkét oldalát,
 – a gépjármű tulajdonosának személyi igazolványát,
 – a gépjármű tulajdonosának lakcímkártyáját,
 – érvényes Kecskemét Kártyáját, amennyiben rendelkezik vele,
 – a gépjármű tulajdonosának érvényes vezetői engedélyét,
 – a nyugdíjat folyósító hatóság határozatát az adott évre megállapított nyugdíj összegéről és a nyugellátási utalvány szelvényét vagy bankszámlakivonatot, mely tartalmazza az utalt nyugdíj összegét. (A parkolóbérlet 2022. évben történő megvásárlása esetén a folyósított nyugdíj összege nem haladhatja meg a 194.238.Ft-ot.)

A parkolóbérletek árusítása várhatóan 2022. december 12-én kezdődik.

Az ügyfélszolgálaton történő hosszabb várakozás elkerülése érdekében kérjük Tisztelt Ügyfeleinket, hogy lehetőség szerint mielőbb végezzék el az újra regisztrálást. Kérjük, ne várják meg az év végét, jövő év elejét, amikor a nagyszámú ügyfél miatt a regisztráció vagy annak visszaigazolása hosszabb időt vehet igénybe.

Amennyiben a Tisztelt Gépjárművezetőknek további kérdésük merülne fel a regisztráció vonatkozásában, úgy telefonon is kérhetnek tájékoztatást. A Kecskeméti Városrendészet elérhetősége: 76/503-220 – 1-es mellék; +36 20/621-5599.

Kecskeméti Városrendészet

Facebook

 

Kapcsolódó cikkünk

 

Hozzászólások