Néhány héttel ezelőtt megalakult a Bács-Kiskun Megyei Költők és Írók Baráti Körének színjátszó csoportja. Azzal a céllal (is) jött létre, hogy tagjai a műsoraikkal elvigyék a kultúrát olyan helyekre is, ahol az nehezen hozzáférhető.

 

alakulas04

 

Először tematikus műsorokat szerkesztenek. Az első egy anyák napi összeállítás, mellyel idősek otthonaiba látogatnak el. Öt helyszínre kaptak meghívást május első hetében, és igyekeznek is eleget tenni ennek.

 

heteny_05_04

 

Május 4-én délelőtt és délután is szerepeltek a Platán Otthon kecskeméti és hetényegyházi intézményében. Az idős emberek nagy szeretettel fogadták őket. A színjátszó kör tagjai között vannak aktív dolgozók és nyugdíjasok is. A fiatalokat egyelőre csak Bárány Terike kis unokája képviseli, ő is mond verset, és mindenhová megy a nagymamával és a csoporttal. Később várnak jelentkezőket az iskolás korosztályból is.

 

heteny5_05_04

 

Van közöttük író, költő, versmondó, előadóművész, színész, zenész, énekes. Idejükhöz mérten vesznek részt a csoportos szereplésben, mindig kicsit változó felállásban. Az első két bemutatkozás nagyon jól sikerült. Május 6-án, szerdán délután 16.00 órakor a Máltai Szeretetszolgálat Matkói úti otthonában lépnek fel, hogy felvidítsák a hallgatóságukat.

 

platan3_05_04

 

Későbbi terveik között ünnepekhez kapcsolódó műsorok szerkesztése is szerepel, és szívesen vállalnak fellépést városi rendezvényeken is. Vezetőjük Gyöngyösi Szabó Katalin versmondó (valaha segédszínész). Elérhetősége: k.kati@synergic.hu arra az esetre, ha hívni szeretnék őket majd szerepelni, vagy valaki szeretne csatlakozni a színjátszó csoporthoz.

 

heteny2_05_04

 

Egy későbbi híradásban már megtudhatjuk állandó próbahelyük címét is. Rövid, frappáns, sokatmondó és méltó nevet keresnek a csoportnak, ehhez ötleteket szívesen vesznek.

 

Weninger Endréné Erzsébet

 

 

Hozzászólások