Harmadik alkalommal rendezi meg a Magyar Kamarazenekar a III. Fővárosi Palotakoncertek hangversenysorozatot. Ennek keretén belül az Együttes Budapest patinás palotáiban ad koncerteket az épületek miliőjének megfelelő műsorral. Egyúttal megismerteti a közönséggel az épületek történetét, érdekességeit. A Pesti Vigadóban tartott nagy sikerű nyitóest után március 7-én 18 órától a Duna Palotába kalauzolja el a Zenekar az érdeklődőket.

A III. Fővárosi Palotakoncertek különleges műsora mellett még nőnapi meglepetés ajándékkal is várja a hölgyeket a Magyar Kamarazenekar Bánfalvi Vonósnégyese.

A műsoron elhangzik:

J. Haydn: d-moll vonósnégyes „Quinten Quartet” Op. 76. No. 2.
W. A. Mozart: D-dúr Divertimento K. 136.
————————————-
F. Schubert: Quartettsatz (c-moll) n. 12. D. 703.
F. Schubert: C-dúr vonósnégyes No. 4. D. 46.

A Magyar Kamarazenekart mind Magyarországon, mind nemzetközi téren nagy elismerés övezi. Ezért a magyar és külföldi rangos fesztiválok, koncerttermek rendszeres fellépője, tehát világhírű magyar és külföldi szólistákkal dolgozik együtt.

A Magyar Kamarazenekar tagjaiból alakult Bánfalvi Vonósnégyest Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész, a Magyar Kamarazenekar koncertmestere, szólistája vezeti. A hegedűművész évtizedekig az Állami Hangversenyzenekar és a Budapesti Vonósok koncertmestere volt. Szólistaként és együtteseivel bejárta a világot, több mint hatvan lemeze jelent meg. Harminc éven át tanított a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának vezető beosztású oktatója. Művészeti munkásságáért többek között Liszt Ferenc-díjjal, két alkalommal Bartók-Pásztory-díjjal, továbbá a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével tüntették ki.

III. Fővárosi Palotakoncertek a Duna Palotában

A Bánfalvi Vonósnégyes másodhegedűse Hegyi Miklós, brácsása Fülöp Levente, csellistája Éder György.

A III. Fővárosi Palotakoncertek mostani helyszín: Duna Palota – Széchenyi terem (1051 Budapest, Zrínyi utca 5.)
Jegyek kaphatók a Jegy.hu és a Broadway Jegyiroda országos hálózatában 3990 Ft-os egységáron.

 

Forrás: Magyar Kamarazenekar

(A Fővárosi Palotakoncertek rendezvényeiről rendszeresen hírt ad a Montázsmagazin.)