Harmadik alkalommal rendezi meg a Magyar Kamarazenekar a „Fővárosi Palotakoncertek” hangversenysorozatot. Ennek keretén belül az Együttes Budapest patinás palotáiban ad koncerteket az épületek miliőjének megfelelő műsorral. Egyúttal megismerteti a közönséggel az épületek történetét, érdekességeit. 2020 februárjában szintén különleges helyszínre, a Pesti Vigadóba kalauzolja el a Zenekar az érdeklődőket.

Február 9-én este fél nyolctól virtuóz örömzenélésre számíthat a közönség a Magyar Kamarazenekarral és Lisztes Jenő cimbalomművésszel. Fiatal kora ellenére már meghódította tehetségével a világ legrangosabb koncerttermeit, többek között a New York-i Carnegie Hall-t és a bécsi Musikverein-t. Tizenkét évesen megnyerte a rangos Rácz Aladár Cimbalomversenyt. Azóta a világ élvonalába tartozó művészekkel és zenekarokkal dolgozik együtt. Részt vett több Hollywood-i sikerprodukció létrejöttében. A legutóbbi Sherlock Holmes című mozifilmben is az ő cimbalomjátéka hallható.

A Magyar Kamarazenekar koncertmestere Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész, aki közel ötven éves pályafutása alatt a világ legpatinásabb helyszínein kápráztatta el a közönséget művészetével. Olyan világhírű partnerekkel lépett színpadra, mint Mischa Maisky csellóművész. A Magyar Kamarazenekart mind Magyarországon, mind nemzetközi téren nagy elismerés övezi. A magyar és külföldi rangos fesztiválok, koncerttermek rendszeres fellépője, világhírű magyar és külföldi szólistákkal dolgozik együtt.

A február 9-i „Cimbalomvarázs” produkció keretén belül elhangzanak többek között Liszt Ferenc, Saint-Saens, Vivaldi, Brahms és Dinicu művei.

Jegyek kaphatók a Jegy.hu és a Broadway Jegyiroda országos hálózatában 3990 Ft-os egységáron.

Forrás: Magyar Kamarazenekar

 

(A Fővárosi Palotakoncertek tavalyi programjáról ITT írt a Montázsmagazin.)