Második alkalommal rendezi meg a Magyar Kamarazenekar a „Fővárosi Palotakoncertek” hangversenysorozatot. Ennek keretén belül az Együttes Budapest patinás palotáiban ad koncerteket az épületek miliőjének megfelelő műsorral, egyúttal megismerteti a közönséggel az épületek történetét, érdekességeit. 2019. márciusában újabb különleges helyszínre, a Duna Palotába kalauzolja el a Zenekar az érdeklődőket.

Március 30-án 19 órától a „Tavaszköszöntő” est keretében első alkalommal hallhatja a közönség a Magyar Kamarazenekar vonósnégyesét, amelyet Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész vezet.

A műsoron elhangzik:

J. Haydn: g-moll Reiter Quartett
W. A. Mozart: G-dúr vonósnégyes
—————————————
A. Dvorak: G-dúr vonósnégyes

Az est házigazdája: Zelinka Tamás.

Helyszín: Duna Palota – Széchenyi terem
                 (1051 Budapest, Zrínyi u. 5.)

Jegyek kaphatók a Jegy.hu jegyiroda országos hálózatában 2990 Ft-os egységáron.

A Magyar Kamarazenekart mind Magyarországon, mind nemzetközi téren nagy elismerés övezi, a magyar és külföldi rangos fesztiválok, koncerttermek rendszeres fellépője, világhírű magyar és külföldi szólistákkal dolgozik együtt, többek között Baráti Kristóf hegedűművésszel, Mischa Maisky csellóművésszel, Bogányi Gergely zongoraművésszel. A Magyar Kamarazenekar alapítója, vezetője és koncertmestere Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész, aki közel ötven éves pályafutása alatt a világ legpatinásabb helyszínein kápráztatta el a közönséget művészetével, és világhírű zenészekkel lépett színpadra. Együtteseivel bejárta a világot, közel ötven lemeze jelent meg. Munkásságáért a Liszt Ferenc-díj mellett többek között Bartók-Pásztory-díjjal és a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével tüntették ki.

Forrás: Magyar Kamarazenekar

 

Hozzászólások