Kadafalva Napja volt 2019. szeptember 14-én. Ezen a ragyogó őszi napon a Boróka utcai telekre érkeztek a program iránt érdeklődők. Az egész napos színes műsor keretében lépett fel Hársfai Viktória. Közel egy órán át Disney-dalokat énekelt a gyermekek szórakoztatására, a felnőtteknek pedig musicalszámokat adott elő.

Dalai emberi érzésekről szóltak, lelkeket vigasztaltak. Arra biztattak, hogy engedjük át szívünket az érzések mélységének. Ha pedig nem látunk mást, mint szívszorító sötétséget, lényünket félelem járja át: „Harc az élet, élvezd és érezd, és kinccsé válik a csillagpor, ha nem riaszt el téged száz veszély!”(Mozart: Csillagok aranya)

Viktória a hétköznapi életben egy gyermekvédelmi szolgáltatóban sérült gyermekek gondozónője, aki szeretettel és lelkiismeretesen gondozza a rábízottakat.

Hársfai Viktória

Ez az interjú a műsor után készült:

– Mióta foglalkozol énekléssel?

Már óvodás koromban felfigyeltek arra az óvónők, hogy tisztán énekelek. Kiskunfélegyházán tanultam a zeneiskolában, itt megtanultam a zenei alapokat. Majd Tarjányi Béla tanár úr növendéke lettem. Szegeden Jarosiewicz Margit művésznő a klasszikus hangképzést oktatta.

– Milyen műfajú dalokat énekelsz szívesen?

A repertoáromban vannak klasszikus darabok, színházi darabok (opera, operett, musical részletek), kelta stílusú folk dalok, Jazz és Bluse, mesedalok. Coloratur szoprán hangom miatt igen változatos műsorokat tudok készíteni. Legutóbbi fellépésem alkalmával jórészt gyermekdalokat kértek az ifjú közönségnek. Mindazonáltal leginkább a színház, a klasszikus darabok vonzanak.

– Hol találkozhatott eddig veled a közönség?

Esküvőkön, falunapokon, városi fesztiválokon, komolyzenei koncerteken. Évfordulókra és szülinapokra, nagyobb családi rendezvényekre is hívtak már énekelni.

– Milyen terveid vannak az énekléssel kapcsolatban?

Szeretném az éneklést folytatni. Minél több ember lelkét megérinteni, és folytatni az ének-zene tanulást, hiszen ahogy minden nagy énekes mondja, „egy igazi énekes holtig tanul.”

 

Kozák Ágnes

 

 

Hozzászólások