A Népmese Napja a kecskeméti Ráday Múzeumban – Újra legyen a vendégünk egy mesére – Állati kaland! Szeptember 30-át, Benedek Elek születésnapját a Magyar Olvasástársaság kezdeményezésére 2005-től a Népmese Napjaként ünnepeljük.

Az eseményhez – a korábbi években is nagysikerű programhoz hasonlóan – immár harmadszor csatlakozik a kecskeméti Ráday Múzeum, emlékezve és emlékeztetve a református Benedek Elekre.
A Ráday Múzeum munkatársainak az a célja, hogy a gyermekek és felnőttek számára egyaránt emlékezetes legyen ez a nap, ezért szeptember 30-án, hétfőn, 10.00-től 15.00 óráig a Ráday Múzeum (Kecskemét, Kálvin tér 1.) Irányi-termében újra felnőttek mesélnek a gyerekeknek.

A programon ebben az évben az állatmeséké lesz a főszerep, így is felhívva a mesehallgató gyermekek figyelmét az állatokról való felelős gondoskodás fontosságára. Olyan mesélőket kértek fel erre az alkalomra, akik valamilyen módon kapcsolatban állnak az állatokkal, és szakmai tudásuk, hírnevük megerősítheti terveik megvalósítását. A meseolvasók között lesz állatorvos, találkozhatnak a gyerekek állatvédő és segítő alapítványok és a Vadaskert munkatársaival, a gyerekek örömére legtöbben állatvendéget is hoznak magukkal. A mesehallgatás mellett a hallgatóságnak lehetősége lesz a felnőttekkel beszélgetni munkájukról, az állatokhoz kapcsolódó érzéseikről, tapasztalataikról.

Ebben az évben a múzeum újra jótékonysági akcióval is egészíti ki a mesék örömét. Azt kérik  a szereplőiktől és a mesélő felnőttekhez hasonlóan a látogató csoportoktól, hogy – lehetőségeik szerint – hozzanak magukkal egy-egy tasak, zacskó, doboz állateledelt, amit a program után a Mentsvár az Állatokért és Környezetünkért Közhasznú Alapítvány védenceinek juttatnak el.

A mesék hallgatóságának iskolai, óvodai csoportokat várnak a program ideje alatt. A zsúfoltság elkerülésére előzetes bejelentkezés szükséges. Természetesen mesehallgatók lehetnek az érdeklődő gyerekeket elkísérő szülők, nagyszülők is.
A mesélő felnőttek 30 percenként váltják egymást, ilyenkor lehet bekapcsolódni a programba.

A Népmese Napja rendezvényen a részvétel ingyenes.
Előzetes bejelentkezés:
radaymuzeum.info@gmail.com
0676/486 226
0630/515 45 87

A képek a Ráday Múzeum 2018. évi programján készültek.

 

 

Hozzászólások