A zenekar 2004-ben alakult az M. Bodon Pál Zeneiskola volt növendékeiből, a tagok egy része már a GAMF Kamarazenekarban is együtt zenélt. A zenekar tevékenységével igyekszik folytatni névadója azon törekvését, mely szerint lehetőséget kell biztosítani a muzsikáláshoz azoknak is, akik zeneiskolai tanulmányaik után nem a zenei pályát választják fő hivatásként.

lako2

A munkát művészeti vezetőként Palotás József, az M. Bodon Pál Zeneiskola volt igazgatója indította el, majd 2008-tól ezt a feladatot aktív közreműködőként Róbert Gábor, a Kecskeméti Tanítóképző Főiskola nyugalmazott tanára vette át. Mindketten kollégái, zenésztársai voltak Lakó Sándornak. 2012 őszén a zenekar meghívást kapott Németországba. A németországi koncertre a felkészítő munkát Gyalus Erika végezte, aki a megkezdett munka folytatásaként 2013-tól művészeti vezetője lett a zenekarnak.

Hagyománnyá váló adventi, húsvéti, pünkösdi koncertsorozataikat a különböző egyházi szervezetek és iskolák egyaránt örömmel fogadják. A zenekar legfőbb küldetése, hogy Kecskemét város kulturális és társadalmi eseményein zenei szolgálatot nyújtson.

dekoracio04

A zenekar aktív tagjai:

MŰVÉSZETI VEZETŐ – Gyalus Erika
Hegedű – Bernhardt Ágota. Gábor Anna – Pálinkásné Kócsó Mária – Szegedi Ildikó – Vörös Dóra – Babarczi Szilveszter – Baky László – Dr. Lázár János – Gyulai Piroska – Závogyánné Varga Ildikó
Brácsa – Drozdik Attiláné – Mikó Zsuzsanna – Spádáné dr. Pelsőczi Kovács Marianna
Cselló – Gyalus Erika – Szalainé Bagány Emese – Vörösmarti Krisztina
Nagybőgő – Györgyiné Dr. Koncz Judit
Csembaló, orgona – Bóka Mária

A Lakó Sándor Kamarazenekar Kulturális és Hagyományőrző Egyesület

A Kamarazenekar tevékenysége elősegítése érdekében 2009. október 16-án Lakó Sándor Kamarazenekar Kulturális és Hagyományőrző Egyesület néven közhasznú egyesületet hozott létre. Az Egyesület célja a Kamarazenekar tevékenységének elősegítése, a szakmai és anyagi támogatók felkutatása, rendszeres gyakorlási lehetőség biztosítása, rendezvényeinek, így koncertfellépéseinek megszervezése, lebonyolítása, hangszerek, kották, technikai eszközök biztosítása. Az egyesület további célja Kecskemét város amatőr zenei kultúrájának fejlesztése, a Kecskeméten élő amatőr zenészek összefogása, Kecskemét zenei kultúrájának, hagyományainak országos és határon kívüli népszerűsítése. Az egyesület a tagdíjakból és támogatásokból valósítja meg célkitűzéseit.

dekoracio05

Az egyesület és a zenekar vezetősége:
Györgyiné Dr. Koncz Judit – elnök – mobil: +36 70 977 12 08
e-mail: elnok@lskz.hu
Gyalus Erika – művészeti vezető – e-mail: gyalerika@gmail.com

Köszönjük mindazoknak, akik 2014-ben támogatták zenekarunkat!

Anonim adakozók
B. Tóth Ferenc – Hírös Lovarda
Computer BT
Kecskeméti Református Egyházközség
Magic Consulting Kft.
Nemzeti Együttműködési Alap

dekoracio01

Kérjük, támogassa a zenekar munkáját
̶    koncertjeinken készpénzes adománnyal,
̶    banki átutalással,
̶    egyéb felajánlásokkal!

Lakó Sándor Kamarazenekar Kulturális és Hagyományőrző Egyesület – 6000 Kecskemét, Bajza u. 13. fsz. 13.

Az egyesület új bankszámla száma:
10402506-50526657-53771007
honlap: www.lskz.hu

dekoracio02

Áldott, békés, szeretetben teljes adventi várakozást és örömteli karácsonyt kíván koncertjeivel a Lakó Sándor Kamarazenekar!

Hozzászólások