Februári programok – A Kecskeméti Ifjúsági Otthon februárban is várja az érdeklődő gyermekeket és felnőtteket klubjaiba, köreibe.

LILIOMszörnyek”- gyermekszínjátszó kör 8-14 évesek részére
Közösségépítés, személyiség- és képességfejlesztés a drámapedagógia, a játék és a színjátszás eszközeivel. A csoport színpadi produkcióval készül a tavaszi országos gyermekszínjátszó fesztiválra.
Foglalkozások: keddi napokon 15.00 – 16.30
Szakmai vezető: Borsosné Horváth Krisztina drámapedagógus
Részvételi díj: 10.000 Ft/félév
Információ: Józsa Kata

BÁZIS MAKETT KLUB KECSKEMÉT
A makettezés elkötelezett kecskeméti hívei alakították a klubot 2010. október 29-én. A klub a makettezést, mint szabadidős tevékenységet, a kreativitásra és türelemre való nevelésre, valamint a történelmi és technikai ismeretek megszerzésére és fejlesztésére kívánja használni – elsősorban a fiatalok körében.
Klubnapok: csütörtökönként 17 – 19 óráig
Információ: Kovács László 30/219-5911
E-mail: bazismakett@gmail.com
Honlap: www.bazismakett.bolgspot.com

FALLAWAY TÁNCEGYESÜLET – Társas és modern táncok
Szeretettel várunk minden olyan táncolni kedvelő gyermeket és felnőttet, akik szeretnék magukat kipróbálni az igényes táncok világában. A komplett képzés tanévkezdéskor indul, de év közben is be lehet kapcsolódni a csoportba. Tanítványaink elsajátítanak különböző táncstílusokat, fejlődik a koordinációs képességük, a memóriájuk, a testtartásuk, és nem utolsó sorban nő az önbecsülésük.
Foglalkozások: csütörtökönként 16.30-18 óráig, péntekenként 16.30 – 17.30 óráig és 17.30 – 19 óráig, szombatonként 13-15 óráig
Művészeti vezető: Novák Anikó táncpedagógus, versenytáncos 70/603-4464

STEP & GO TÁNCKLUB
Klubunk felvételt hirdet csoportjaiba az 5–60 évesek számára! A divat-, a modern- és a társastánc alapjai elemi koreográfiákba ötvözve a disco, hip-hop, rocky, cha-cha, rumba, jive, keringők műfajaiban egészen a versenytáncig. Az órák mellett fellépések, táborozások, kirándulások egészítik ki a programot. A tudásszint szerinti csoportválasztás további lehetőséget biztosít társastánc-versenytánc előkészítőre.
Gyerekeknek:
moderntánc- latin showtánc 7-14 éves korig szerdán 17 – 18.30 óráig
társastánc – kezdő 7-14 éves korig csütörtökön 16.30 – 18.00 óráig
Felnőtteknek társastánc:
kezdő – újrakezdő hétfőn 18.30-20 óráig, – haladó kedden 19.00-20.30 óráig
Részvételi díj : 12.000 Ft/fő vagy alkalmanként 1.500 Ft/fő

LATIN- FITNESS csak nőknek
ÚJ mozgási lehetőséget ajánlunk elsősorban a 20 év feletti érdeklődőknek. Ha úgy akarsz kimozdulni otthonról és szórakozni önfeledten, hogy a kondicionálást vagy fogyást is szem előtt tartod, akkor itt a helyed. A 70-80-as évek zenéjére kapcsolódjunk ki és ropjuk együtt!
Foglalkozások: szerdánként 18.30 – 19.30 óráig (10 alkalom)
Részvételi díj: 10.000 Ft/fő vagy alkalmanként 1.200 Ft/fő
Klubvezető, információt ad: Polyákné Nagy Enikő táncpedagógus, senior versenytáncos telefonja 20/925-6809

JÓGA – 18 éves kortól
Hétfőnként 17-18 óráig, keddenként 18.30-19.30 óráig, csütörtökönként 15.00-16.00 és 16.30-17.30 óráig
Részvételi díj: 7.500 Ft/12 alkalom (3 hónap)
Vezeti: Virág Mihály jógaoktató 20/394-9746
Információ : Nagy József 76/ 481-523

CALLANETICS TORNA – felnőtteknek
Alakformálás egész évben!
Foglalkozások: hétfőnként és szerdánként 18.30-19.30 óráig
Tornaedző, információ: Magyar Jánosné 30/311-8832

TESTFORMÁLÁS – felnőtteknek
Foglalkozások: keddenként, 19-20 óráig.
Tornaedző, információ: Bús Veronika 20/372-7772

TURPINSZKY BALETT ISKOLA – 5-18 éveseknek
A klasszikus balett tanulásával a mozdulataid finomodnak, kecsesebbé válnak, az izmaid megerősödnek, formálódnak, feszesednek, a tested rugalmasabbá, hajlékonyabbá válik. Javul a kondíció, fejlődik a figyelem és a koordináció, kialakul egy erős testtudat. A test változik, fejlődik, a lelked pedig vele együtt folyamatosan épül és szépül. A szép testtartásodhoz, esztétikus mozgásfejlesztésedhez, valamint minden stílusú tánchoz alapképzést ad a balettmozgás.
Foglalkozások: Hétfőn , kedden és csütörtök délutánonként. Várjuk az új jelentkezőket!
Felnőtteknek :Hétfön 8- 9 között. Gyere, próbáld ki te is!
Szakmai vezető és információ:Turpinszky Andrea balett-tanár, 30/299-8539 turpinszkyb@gmail.com

Akrobatikus Rock and Roll / FashionDance
Az Akrobatikus Rock and Roll és FashionDance tanfolyam célja a fiatalok esztétikus testalkatának kialakítása, mozgáskészségük, ritmusérzékük, izomzatuk, művészi kiállásuk fejlesztése. Olyan képzést biztosítunk, melyből a fiatalok később képesek kiválasztani a nekik legmegfelelőbb sport vagy táncirányzatot.
Foglalkozások : kedd és csütörtök 17.00 – 18.00 óráig
Vezeti : Csontos Nóra – 30/605-4009; – csontos.nora.4m@gmail.com

KÉPESSÉG ÉS KÉSZSÉGFEJLESZTÉS

KUTYÁS játszóházi foglalkozás
A CSIGABIGA Mozgás- és Képességfejlesztő Alapítvány terápiás kutyáival. A foglalkozások során lehetőség nyílik játékos, ismeretterjesztő, mozgás- és képességfejlesztő feladatok formájában együtt játszani a terápiás kutyával és felvezetőjével. (A kutyától félő gyermek félelmének oldására is hasznos lehet a foglalkozás látogatása.)
Időpont: minden hónap első szombatja 10-11 óráig.
Korcsoport: óvodás – kisiskolás korú (4-9 éves) kisgyermekek részére
Vezeti: Oláh Judit óvodapedagógus, habilitációs kutyakiképző, terápiás kutya felvezető
Előzetes bejelentkezés szükséges:terapiaskutya.kecskemet@gmail.com,
vagy 06/30/33-83-047-es telefonszámon az életkor megjelölésével
Foglalkozás díja: 900 Ft/alkalom
https://www.terapiaskutya.hu/
https://www.csigabigaalapitvany.hu/

MATTADÓ SAKKSULI
Tehetséggondozó szakkör 6-12 éves gyerekeknek – Sokoldalú személyiségfejlesztő hatása miatt a sakkozás egyre népszerűbb nevelési eszköz. 2013-tól a választható tantárgyak közé is bekerült a Nemzeti Alaptantervben. A sakkozó gyerekek könnyebben megkülönböztetik a lényegest a lényegtelentől, gyorsabban és hatékonyabban tanulnak. A játék fejleszti a tervszerű és logikus gondolkodást, a koncentrációs és megfigyelő képességet, a kombinációs készséget.
Foglalkozások: szerdánként és péntekenként 16-tól 18 óráig
Foglalkozásvezető, információ: Pál Imre sakkedző 70/280-7817, pal-imre@freemail.hu

Diákgaléria

Február 2-ig Misbrenner Márton kiállítása – Tájak, városok
„Képeim azoknak látszanak, amik, és amelyeket szerettem volna megmutatni saját látószögemből. Remélhetőleg kitűnik a táj, a természet szeretete, melyet mestereimtől is örököltem. Mérnökként nem áll távol az ember alkotta épített környezethez való vonzódásom. Igyekszem hangulatokat továbbítani, melyeket az adott pillanatban megéltem. A kiállított képeim az utóbbi tíz évben készültek.”
A kiállítás díjtalanul megtekinthető február 2-ig hétköznapokon 9-18 óráig, hétvégéken az intézmény nyitvatartási idejében.

Február 10. 17.00
ÖSVÉNYEK – Strohner Jázmin a Kecskeméti Kandó Kálmán Szakközépiskola és Szakgimnázium Kondor Béla Művészeti Tagozat végzős, kerámia szakos tanulója. Kisgyermek kora óta foglalkozik különböző képző- és iparművészeti alkotómunkával. Édesapja, dr. Strohner József zománcművész, egyetemi tanár, valamint édesanyja, Uhl Veronika művészetterapeuta élménygazdag gyerekkort biztosított számára Iványi Grünwald Béla műteremházában. A későbbi, kerámia iránt érzett szenvedélyét és elhivatottságát mesterének, Sári Mihály keramikusművésznek és egyúttal tanárának köszönheti. Inspirálja a természet, és annak különleges megjelenési formái, ezek többnyire alkotásain is megjelennek. A kerámia mellett a fotózás, a filmezés és a grafika tölt be meghatározó szerepet az életében.
A kiállítást megnyitja: Sári Mihály művésztanár
A kiállítás díjtalanul megtekinthető február 28-ig, hétköznapokon 9-18 óráig, hétvégéken az intézmény nyitvatartási idejében.

Március 1.
“…az évad elmenőben…” – III.
Bruncsák András a 2016-ban készült munkáiból válogatott (akvarellek, pasztell, temperaképek, rajzok). A kiállítás díjtalanul megtekinthető március 15-ig, hétköznapokon 9-18 óráig, hétvégéken az intézmény nyitvatartási idejében.

EGYÉB SZOLGÁLTATÁSAINK

SZIVÁRVÁNYPARTI – Születésnap máshogy gyerekeknek!
Ha szeretnél egy feledhetetlen, vidám születésnapi, névnapi bulit, akkor válaszd az ajánlatunkat! Lehetőséged van e jeles alkalmat megrendezni saját otthonodban, vagy egyik hangulatos termünkbe is meghívhatod barátaidat, rokonaidat.
A fajátékok, társasjátékok mellett kézműves foglalkozás is része a délutánnak. Izgalmas vetélkedőkben vehettek részt, no és persze táncolhattok, bulizhattok.
A program díja: 30.000 Ft, amely tartalmazza a feldíszített terem bérletét, szakképzett animátort, aki játszik veletek, és irányítja a partit, valamint a korosztálynak megfelelően összeválogatott játékkészletet. A parti időtartama 3 óra + előkészület. Ha ettől eltérő a megrendelés, egyénileg egyeztetjük az árat az igények alapján.
Információ: Habuda Ibolya, 76/481 – 523, ibolya.habuda@hirosagora.hu

SZIVÁRVÁNY JÁTÉKTÁR
A Szivárvány Játéktár program a térségben egyedülálló, és minden korosztály számára érdekes szabadidős elfoglaltságot ígér. Természetes anyagból készült, egyedi ügyességi, logikai, mozgásos, képesség- és készségfejlesztő játékok. A népszerű hordozható játékkészlet szabad és zárt térben egyaránt használható. Egy időben 50-500 fő foglalkoztatásához szükséges játékhelyszín kialakítására alkalmas.
A programokat szakképzett animátorok vezetik.
A foglalkozások előzetes időpont és díjegyeztetéssel megrendelhetők kihelyezetten, vagy termeinkben is iskolai, munkahelyi, családi és lakóterületi programokra.
További tájékoztatás és képek honlapunkon: www.kio.hu
Információ: Habuda Ibolya, 76/481 – 523, ibolya.habuda@hirosagora.hu

HELYISÉGBÉRLET  
A Hírös Agóra Ifjúsági Otthon reprezentatív mozi-színház és tükörterme, valamint családias klubtermei bérelhetők családi és baráti rendezvényekre, előadásokra, továbbképzésekre, fogadásokra, sajtótájékoztatókra, üzleti megbeszélésekre, termékbemutatókra.
Az Otthon mozi színházi jellegű vagy előadásra történő hasznosítása esetén 171 férőhely vehető igénybe. Moziként történő üzemelése esetén 219 férőhelyes.
Információ: Habuda Ibolya 76/481-523, ibolya.habuda@hirosagora.hu

FELHÍVÁS
VERSMONDÓK TALÁLKOZÓJA 2017.
A Hírös Agóra – Ifjúsági Otthon és a Kecskeméti Drámapedagógiai Műhely 21. alkalommal hirdeti meg kecskeméti általános és középiskolások részére a Versmondók Találkozóját, amely során megemlékezünk Arany János születésének 200. évfordulójáról.

Mottó:”Mint madár a fészkére,
Szomju vándor hűvös érre,
Mint a gyermek anyaölbe:
Vágyom én e nyájas körbe.”(Arany János 1816-2016)

Rendezvényünk kapcsolódik a „Regösök húrján” országos vers- és prózamondó versenyhez.
Korcsoport: 1-2., 3-4., 5-6., 7-8., 9-11. osztályosok
Jelentkezési határidő: 2017. március 3-ig elektronikus úton az ilona.csizmadia@hirosagora.hu e-mail címen a jelentkező versmondó neve, iskolája, osztálya, valamint a választott vers írója, címe megjelölésével.
Nyitórendezvénye: a Nagy Versmondás Kecskemét főterén 2017. április 11-én, kedden 14.30 órakor.
A találkozó elődöntőire április – május hónapban kerül sor.
A döntő várható időpontja: 2017. május 27.
Támogatóink: Fornetti Kft., Univer Cégcsoport
Információ: Csizmadia Ilona (tel.,fax: 76/481-523, icsizmadia9@gmail.com)

XXVI. ORSZÁGOS WEÖRES SÁNDOR GYERMEKSZÍNJÁTSZÓ TALÁLKOZÓ Bács-Kiskun megyei rendezvénye
A Hírös Agóra Ifjúsági Otthon a Magyar Drámapedagógiai Társaság felhívásához csatlakozva 2017. áprilisában megrendezi Bács-Kiskun megye gyermekszínjátszó csoportjainak bemutatóját. Jelentkezni lehet az általános iskolás korúak érdeklődésének megfelelő előadással, műfaji és tematikai megkötés nélkül. Műsoridő: alsó tagozatos csoportoknál maximum 15 perc, felső tagozatos csoportoknál maximum 25 perc.
Jelentkezési határidő: 2017. február 28.
(Az országos felhívás megjelenésének függvényében változhat)
Jelentkezés, információ: Józsa Kata
Helyszín: Hírös Agóra – Ifjúsági Otthon

Önkénteseket keresünk a XI. Kecskemét Fringefesztivál szervező csapatába!
A XI. Kecskemét Fringe- művészeti fesztivál alkotó fiataloknak: 2017. március 16-19.
Jelentkezz hozzánk, ha bekapcsolódnál a 4 napos fesztivál előkészítésébe és megvalósításába!
A jelszavunk: A kultúrát nem lehet megúszni!
A következő műfajokban lubickolunk: zene, színjátszás, irodalom, tánc, képzőművészet, film és egyéb kreatív megvalósítások
Amit kínálunk:
–    BACKSTAGE/ tapasztalatot szerezhetsz Kecskemét legrégebbi ifjúsági fesztiváljának háttérmunkájában.
–    FRIENDSHIPS / barátokat szerezhetsz a kecskeméti ifjúsági és kulturális életben tevékenykedő fiatalok és régebb óta fiatalok közösségében.
–    WORK AND FUN/ együtt dolgozhatsz a fesztivál alapító és nem alapító tagjaival is, akik most sem kevésbé kreatívak, őrültek, jófejek és mókásak, mint 11 éve.
–    OPEN & SHARE/oszd meg a csapattal a véleményed – nyitottak vagyunk Rád, és az újító, őrült, konstruktív ötleteitekre, melyekkel a fesztivál még menőbb és még profibb lesz.
Amit várunk:
–    MOSOLYOGJ/ mert szomorú emberekből van már épp elég 
–    REALLY FREE TIME/ tervezhető valós szabadidővel rendelkezel a január 20-március 30. közötti időszakban, és tudsz időt szakítani a rendszeres találkozókra, online kapcsolattartásra és a számos remek programra, és főként a szuper önkéntesek társaságára.
–    PONTOSSÁG/ Tudd, pontosan hány remek emberrel dolgozhatsz együtt a projektben! 😉
–    KREATIVITÁS / Tudj különleges helyzeteket és problémákat önállóan és kreatívan megoldani, hiszen a főnökének szólni bárki tud.
–    NYITOTTSÁG/ hiszen sokféle emberrel fog összehozni ez a pár hónap, például itt élő külföldiekkel, így az angol nyelvtudás előny, de nem feltétel.
–    HATÁROZOTTSÁG / nem egyenlő a hangossággal. Amit vállalsz, azt tedd a legjobb tudásod szerint és magabiztosan! Csak az nem hibázhat, aki nem tesz semmit.
Erre számíts:
–    komolyan játékos felkészítő és ismerkedő találkozók
–    stábleülések, brainstormingok
–    online szervező kommunikáció (gmail, facebook csoport)
–    grafikai munka, egyszerű fotószerkesztés
–    fotózás, videózás és azok utómunkálatai (saját gép előny)
–    népszerűsítés, gerillamarketing feladatok
–    közösségi oldal szerkesztése és frissítése
–    sok élmény és tapasztalat.
A Fesztivál ideje alatt:
–    kapcsolattartás a résztvevőkkel, fellépőkkel, nézőkkel
–    berendezés, pakolás, takarítás, mosogatás, büfé
–    technikai segítség (hangosítás, vetítések)
–    kreatív alkotó tevékenység, plakátok, szórólapok tervezése, fotó és videók készítése.
Az önkéntes csoportot koordinálja: Borda Balázs, illetve feladatkörök szerint a műfajokért felelős szervezők.
Jelentkezzkecskemet.fringe@gmail.com mail címen!
A jelentkezési lap elérhető a Kecskemét FringeFacebook profilján.

ELŐZETES:

Március 1-jén, szerdán 17 órakor
SZÜLŐK ISKOLÁJA – leendő és gyakorló szülőknek, nagyszülőknek, nevelőknek
PERSZE, MERT MINDIG NEKI VAN IGAZA!
A testvérkapcsolatok jellegzetessége (viták, fegyelmezés, konfliktusok), testvérféltékenység kezelésének lehetőségei kisgyermekkortól a kamaszkorig. Gyakorlati tanácsok, interaktív beszélgetés.
Előadó: Nádas Mária, a Magyar Gordon Iskola Egyesület pedagógiai elnöke, vezető-képző tréner, ifjúságsegítő szakember
Belépődíj: 600.- Ft
Kiegészítő program: szakkönyvvásárlási lehetőség
Jegyek elővételben válthatóak az Ifjúsági Otthon pénztárában.
Együttműködő partnerünk: Kecskeméti Védőnői Szolgálat
Március 11-én, szombaton 16 órakor

CSALÁDI BÁBSZÍNHÁZ
Bábjáték, dalok, mondókák, bábkészítés, játékvár foglalkozás.
KÉT KICSI BOCS MEG A RÓKA és más állatos mesék
Vezeti: Szirtes Józsefné báb-játszóházvezető
A foglalkozásokat 3 éves kortól ajánljuk.
Díja: 600,- Ft gyermekeknek, 850.- Ft felnőtteknek
Jegyek elővételben válthatók az Ifjúsági Otthon pénztárában.

 

 

 

Hozzászólások