A koronavírus okozta helyzet sok ember életében okozott komoly nehézségeket az elmúlt időszakban. Vannak azonban olyan emberek, olyan családok, gyermekek, akik még sebezhetőbbek egy ilyen válsághelyzetben. Ők azok, akik „békeidőkben” is gyakran kénytelenek nélkülözni. Ők azok, akiknek „békeidőben” is jól meg kell gondolni, hogy mikor és mire költenek. Ezért jót tenni jó!

jot tenni muveszet

Balanyi Károly: Kunság

A szegénység nem szégyen. Ahogy a gazdagság sem az.

Az igazi szegénység az, ha nem teszünk meg minden tőlünk telhetőt azokért, akik elesettebbek, kevésbé szerencsések nálunk. Az igazi gazdagság pedig az, ha erőnkhöz és lehetőségeinkhez mérten akarunk, tudunk segíteni.

A Mélymerülés Utcalap és az alkotásaikat felajánló művészek, vállalkozások most egy olyan lehetőséget kínálnak, amely módot nyújt arra, hogy segítsünk a ténylegesen rászorulókon, ugyanakkor cserébe kulturális értéket kapjunk. Ez a lehetőség a Mélymerülés AukciJÓ – Online árverés a Védőháló Egyesület javára elnevezésű kezdeményezés.

jot tenni

Garti Goór Imre: Virágzó fa

Az online aukció keretében a szervezők 33 tárgyat, nagyobbrészt képzőművészeti alkotásokat kínálnak megvásárlásra május 9-e és 17-e között. A műalkotások mellett licitálni lehet még mások mellett könyv- és borkollekcióra is. A teljes bevételt a Védőháló Egyesület fogja kapni, hogy az összegből tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodószereket vásárolhasson a nélkülöző családok számára. Céljuk: jót tenni a rászorulókon.

A felajánlott és árverezésre bocsátott alkotásokról, illetve az online aukció szabályairól, meneteiről az esemény facebook oldalán lehet bővebb tájékoztatást kapni. 

Az árverés 2020. május 9-én reggel 8-kor kezdődik és május 17-én 20 órakor zárul.
A liciteket ebben az időszakban az egyes képek alatt, hozzászólásban lehet megtenni. A zárás időpontjáig leadott legmagasabb ajánlat megtevőjét a szervezők külön privát üzenetben megkeresik, és egyeztetnek a kifizetés módjáról, valamint a megvásárolt tétel átvételéről.

Licitlépcsők:

25.000 Ft-ig – 1.000 Ft
25.000 – 100.000 Ft között 5.000 Ft
100.000 Ft felett – 10.000 Ft

jot tenni muveszet

A Kóborló Könyvesbolt felajánlása

A további tárgyak képei az esemény facebook oldalán találhatóak. Kommentben lehet licitálni. A licitálás már megkezdődött!! Buzdítsuk ismerőseinket is, mert a művészettel is lehet jót tenni!

 

Kapcsolódó cikk a Védőháló Egyesületről:

Védőháló Karitatív Egyesület felhívása