Dr. Ittzés Tamás hírleveléből idézünk, melyben segítséget kér a rajongóktól a Bohémek számára, és őszintén beszámol a 2016-os Jazzfőváros Fesztivál veszteséges zárásáról. Ha úgyis szeretjük a zenéjüket, miért ne mennénk el a koncertjeikre? Ezek bevételeiből kifizethetik a még fennálló számláikat. Sok sikert!

„Az a helyzet, hogy 10 év alatt 10 különböző szociális és kulturális szervezetet segítettünk az év végi jótékonysági koncertünkkel, de most azt éreztem, hogy kivételesen a saját megsegítésünkre kell gyűjtenünk. Nevezetesen: az idei JAZZFŐVÁROS fesztivál volt a 34. jazzfesztivál, amit Kecskeméten szerveztem. Anyagilag kb. ugyanúgy állt össze, mint a tavalyi, csak éppen a 2016-os nagymértékű állami támogatás maradt el idén, így végül nettó 12,6 milliós mínusszal zártunk. Azóta ez 6,6 millióra olvadt, mert kapunk két utólagos támogatást a minisztériumtól, de ez még mindig túl nagy hiány ahhoz, hogy úrrá tudjunk lenni rajta. S kifizetetlen számlákkal nem csak létezni nem jó, de a jövő évi JAZZFŐVÁROS fesztiválon gondolkodni is lehetetlen. Buktam már fesztiválon, nem is egyszer, de az idei azért nagy volt. Szóval ezért…

Ezért háromrészes jótékonysági koncertsorozatot szervezünk Jazzlegendák címmel. Az első 2017. december 3-án, vasárnap 18 órakor lesz, JAZZLEGENDÁK1 címmel. Jegyet, támogatói jegyet ITT lehet rendelni.

2018. február és május első vasárnapján este 6-kor lesz a JAZZLEGENDÁK2 és a JAZZLEGENDÁK3 koncert, amivel egy kicsit a kecskeméti Bohém-klub megszűnte miatti űrt is szeretnénk pótolni. Ezért bérlet is váltható a három előadásra, szintén ITT.  

Ha a koncertjegy megvásárlásán felül is tudsz, és szeretnél minket támogatni, akkor köszönettel és örömmel fogadunk minden adományt. A támogatásokat a “JAZZFŐVÁROS fesztivál javára” megjelöléssel tudod a Kecskeméti Jazz Alapítvány 11732002-20302115 sz. számlára utalni.

Várunk szeretettel december 3-án Kecskeméten! Előtte november 10-11-13-14-15-én a debreceni Lutherek-előadásokon, 16-án pedig az óbudai Bohém-klubban!

 

Bohém üdvözlettel: Ittzés Tamás”

 

Hozzászólások