Jótékonykodsz velünk december 2-án? Mint a Bohémeket régebb óta követők megszokhatták, karácsony előtt minden évben rendezünk egy jótékonysági koncertet egy általunk kiválasztott egyesület/alapítvány javára. Amikor megkerestem a védőnők által alapított Együtt a Kecskeméti Családokért Közhasznú Alapítvány, azaz az E-KECSAP elnökét, hogy nekik szeretnénk gyűjteni, nem győzött csodálkozni és hálálkodni. Pedig mikor tavaly megtudtuk, hogy létezik ilyen alapítvány, csak idő kérdése volt, hogy mikor fogunk össze egyszer az ő érdekükben.

A KECSAP olyan kisgyermekes családoknak nyújt segítő kezet, akik önmagukért is igyekeznek mindent megtenni, ám bizonyos okoknál fogva mégis rászorulnak mások jóindulatára, adományára. Az alapítványt működtető védőnők nap mint nap találkoznak a támogatott családokkal, akiknek szükség szerint segítenek nagybevásárlással, étellel, ruhával, karácsonyi vagy születésnapi ajándékkal, de soha nem készpénzzel.

Minden forint, ami beérkezik az E-KECSAP számlájára, pontosan oda jut el, ahová azt az Adakozó szánta, erről pedig konkrét fotókat, beszámolókat tesznek közzé az alapítvány Facebook-oldalán. Szeretnénk, ha a szegénysorsú kecskeméti családoknak továbbra is tudnának segíteni, ezért kérünk, hogy tarts velünk a jótékonyági koncertünkön.

Annál is inkább, mert a jótékonysági koncert a tavalyi évhez hasonlóan egy koncertsorozat első alkalma. Három koncerten fogjuk beavatni a jazz kulisszatitkaiba a jelenlévőket. Az első alkalommal rögtön a legösszetettebb dologgal kezdünk, megpróbáljuk a lehetetlent: érthetően elmagyarázni, bemutatni az improvizációt, a rögtönzés szabályait, kötöttségeit, szabadságát.

Megpróbáljuk úgy csinálni, hogy a koncert végére a közönségben mindenki számára világos legyen, hogy hogyan működik az improvizáció, s legközelebb már Te is a bennfentes érzésével hallgass végig egy jazzkoncertet.

A zenei tematika és a jótékony cél miatt tehát duplán várunk a JAZZ KULISSZATITKOK első koncertjére 2018. december 2-án, vasárnap este 6 órakor a kecskeméti Hírös Agórában! A jótékonysági koncertre jegyet, támogatói jegyet és a koncertsorozatra bérletet személyesen a helyszínen (Hírös Agóra), online a Bohém Webáruházban lehet váltani. 

 

 

Hozzászólások