Guinness-rekord megdöntésére, illetve új magyarországi csúcs felállítására vállalkozik a Rex Kutyaotthon Alapítvány szerdán 12 órakor az újpesti Rex Állatszigeten.

 

A tervek szerint az alapítvány önkéntesei az adományozók jóvoltából összegyűjtött több mint 6000 plüssállatot helyeznek el és számlálnak meg a Guinness szerkesztőségét képviselő bizottság és a sajtó jelenlétében. A jelenlegi rekord – amelyet az Egyesült Államokban állítottak fel – 5885 darab összegyűjtött plüssállat.

A játékok túlnyomó részét nehéz sorsú családokban élő gyerekeknek és a gyermekek rehabilitációjával foglalkozó intézményeknek ajándékozzák a felelős állattartásról szóló előadás kíséretében. A tervek szerint a játékok közül a legkülönlegesebb darabok jövőre kiállításturnéra indulnak, majd a Rex Állatsziget Plüssállat Múzeumába kerülnek.

Az alapítvány ezzel az akcióval is szeretné tudatosítani, hogy a könnyen gazdát cserélő plüssállatoktól eltérően az élő állatok nem játékszerek. Kezdeményezésével a felelős állattartás fontosságára kívánja felhívni a figyelmet, akciója egyben gyermekjótékonysági célokat is szolgál.

Forrás: MTI

2012. november 28.

Hozzászólások