Bálint napja alkalmából két jegy helyett csak egyet kell megváltaniuk azoknak a pároknak, akik most hétvégén keresik fel az Állatkertet, a 14 éven aluli gyerekeknek pedig ingyenes lesz a belépés. Mindkét nap számos látnivaló lesz, aki pedig szombat délelőtt keresi fel a városligeti intézményt, azt is megnézheti, hogyan köszöntik fel Ashát, az elefántborjút második születésnapja alkalmából.

 

egyutt_az_elefantok

Fotó: Bagosi Zoltán/Fővárosi Állat-és Növénykert

 

Bálint napja alkalmából 14-én szombaton és 15-én vasárnap is, tehát a hétvége mindkét napján páros kedvezményt kínál a szerelmespároknak a Fővárosi Állat- és Növénykert. Ezen a két napon mindazok a párok, aki csókkal igazolják összetartozásukat a főbejáratnál, ketten egy belépőjeggyel léphetnek be az Állatkertbe. A kedvezmény a teljes árú felnőtt-, diák- és nyugdíjasjegyekre vonatkozik, abban az esetben pedig, ha a pár két tagja nem egyforma jegyre jogosult, akkor a két jegy közül az alacsonyabb árút engedi el az intézmény.

A szerelmespárokon kívül a 14 éven aluli gyermekeknek is kedvezményt kínál az Állatkert: nekik mindkét nap díjmentes lesz a belépés.

Az Állatkert alapítványa örökbefogadási akcióval készült a Bálint-napra, mi több, ez az akció már február 9-e óta tart és egészen 15-éig lehet élni vele. Aki ebben az időszakban fogadja örökbe kedvencét, nem egy, hanem két fő részére szóló meghívót kap a május 17-én, illetve október 4-én megrendezésre kerülő állatkerti nevelőszülők napjára (a „szülői értekezletre”), így e napok programjain párjával együtt vehet részt.

A kedvezményeken és az örökbefogadási akción túl a szombati napon egy fontos esemény is lesz a városligeti intézményben. Épp Bálint napján, február 14-én ünnepli ugyanis a születésnapját Asha, a 2013-ban született elefántborjú. A két év alatt nagyjából egy tonnásra nőtt állatot szombaton délelőtt 11 órakor köszöntik fel.

Forrás: Fővárosi Állat-és Növénykert

Bővebb információ