A Hagyományok Háza által kiadott Kézműves Katalógus összekötő kapocs kíván lenni a Kárpát-medencében élő, kiemelkedő tudású és nagy tapasztalatú kézműves alkotók és a kézműves hagyományok értékei iránt nyitott rendezvényszervezők, a magyar népművészeten alapuló minőségi termékeket kedvelő vásárlók, valamint a falusi műhelyek titkaira kíváncsi és a személyes találkozókra vágyó turisták között.

kezmuves katalogus

fotó: Dusa Gábor

A magas szintű keresőrendszer és elektronikus térkép segítségével bárki könnyen megtalálhatja a programja, érdeklődése profiljához illő szolgáltatást. Legyen szó mesterségbemutatóról, workshopról vagy játszóházról, nyitott, bárki számára látogatható műhelyről, idegen nyelveket is beszélő, minőségi portékákat kínáló árusról vagy akár a műhelyükbe tanítványokat vállaló mesterekről. A kézműves katalógus a szolgáltatásokon kívül helyszínre, névre, mesterségre is segít keresni, de akár aszerint is kereshetünk alkotót, hogy melyik üzletben árusítja munkáit.

fotó: Dusa Gábor

A fotókkal gazdagon díszített honlapon nemcsak az alkotókat és tevékenységeiket ismerheti meg a látogató. Az egyes mesterségekről, sőt alapanyag lelőhelyekről is találnak információkat.
kezmuves katalogus hagyomanyok haza

fotó: Dusa Gábor

A mestereket a Hagyományok Háza által felkért szakemberek meghatározott kritériumok alapján hívják meg a honlapra. Első körben a Népművészet Mesterei, a Népi Tárgyalkotó Iparművészek és az elmúlt 5 év Hagyományok Háza által kiírt kézműves pályázatainak nyertesei kerültek föl. Jelenleg három ország (Magyarország, Románia, Szerbia) 141 kézművese található meg a katalógusban, de az adatbázis folyamatosan bővül.

 

A katalógus elérhetősége: itt

forrás: Hagyományok Háza

Kapcsolódó cikkünk:

Barangolás Somogyországban – Tematikus nap a Hagyományok Házában

 

Hozzászólások