40 nap alatt a Föld körül – De mit keres itt egy lufibicikli? – Érdekes felhívást tett közzé az International Spring Bike: a Pécsi Egyetemmel közösen „40 nap alatt a Föld körül!” címmel indítanak akciót az országban. A kezdeményezésről ez olvasható a szervezet Facebook oldalán:

lufibicikli lakatos norbert

„Országos kezdeményezést indít a Pécsi Tudományegyetem. Május második napjától egy 40 napos Föld körüli “biciklitúrára” hívják az INTERNATIONAL SPRING program szervezői az ország kerékpározóit. Szobabiciklivel, túra-, vagy országúti kerékpárral, esetleg vízibiciklivel – a járványügyi előírások figyelembe vételével – tegyünk meg együtt 45.075 kilométert! Nincs más dolgod, mint tekerni!

Tölts le bármilyen kerékpáros applikációt a telefonodra, és a megtett távot screenshot kép formájában töltsd fel az International Spring Bike 2020 oldalra. Ha szobakerékpárod van, csak le kell fotóznod a kilométeróra kijelzőjét a megtett távval, és azt feltöltened. Minden nap összegezzük a megtett kilométereket, és beszámolunk, hogy éppen merre “járunk”. A legtöbb egyéni kilométert megtett sporttársak PTE ajándékcsomagot nyernek! Gyere, és tekerjük körbe együtt a világot!”

A figyelemre méltó kezdeményezés szervezői felkérték Lakatos Norbertet, a „Vaklufist” (akiről nemrégiben adtunk hírt annak apropóján, hogy két, embernagyságú figurát készített az egészségügyben dolgozók tiszteletére), készítsen lufiból egy biciklit az akció népszerűsítéséhez. Lakatos Norbert elmondta, hogy a „jármű”, a lufibicikli tervezése és a tervezés alatti próbahajtogatás három napig, a készre hajtogatás öt órán át tartott. Az elképesztően élethű kerékpár 80 darab – hangsúlyozottan környezetbarát – lufiból készült.

lufibicikli
A „Vaklufis” néven egyre ismertebbé váló Lakatos Norbert kérdésre válaszolva elárulta, hogy ő ezt a kerékpárt ingyen készítette el a PTE felkérésére. Ám azt sem titkolta, hogy bizony nagyon jó lenne, ha megrendeléseket kapna különböző alkalmakra szánt lufik elkészítésére. A koronavírus járvány előtt ugyanis csekély látássérült járadékát rendezvényeken, falunapokon készített ajándék lufikkal egészítette ki. Valamint iskolákban tartott érzékenyítő előadásokat a fogyatékkal élőkről, a velük való kapcsolatteremtésről, az életükben adódó nehéz helyzetek megoldásáról. Úgy a bevétel, mint az emberekkel való találkozás hiánya még nehezebbé teszi életét, miközben otthonában nagyon is szívesen készítene lufi-ajándékokat.

Lakatos Norbert elérhetőségei: +36-70-405-4051; info@vaklufis.hu; www.vaklufis.hu

Amennyiben maximum 3-5 darabból álló lufitárgyakra kap megbízást, azokat postán el tudja juttatni a megrendelőknek, kiszállítást lakhelye (Kisharsány) környékére – pl. Siklós – tud vállalni. Honlapján a megrendelhető tárgyak serege található, biztosan mindenki megtalálja azt, amivel szebbé, emlékezetesebbé tehet valaki számára egy ünnepet.

 

 

Hozzászólások