A Műcsarnok soron következő Oroszlános Udvar estjének vendége Szepsy István borász lesz, aki nemcsak a munkájáról, hanem spiritualitásról, útkereséséről és önmagunk megtalálásáról is beszél.Miként válik a mindennapi munka szerves részévé a spirituális gondolkodás? Elválasztható-e egymástól a szakmai és emberi útkeresés? Mi Tokaj? Természetesen táj, hegy, talaj, szőlő és bor. És még mi? Szakrális hely, história és mentalitás? Mi a derű és mi a boldogság? Hogyan legyünk önmagunkká?

Szepsy Istvánt, a borászt nem kell bemutatnunk. A New York-i borszaklap, a Wine and Spirit Magazine – a világ legmagasabb pontszámot elért borainak mustrája alapján – 2013-ban beválasztotta a Szepsy Pincészetet a világ száz legjobb borászata közé.Tavaly a Comói tó partján, a Villa d’Este luxushotelben Szepsy kapta a borvilág Oscarját, melyet másodszor adtak át a világ legmagasabbra értékelt csúcsborainak találkozóján. Most azonban Tallián
Hedvig kérdéseire válaszolva
a borász munkáról, életről, lélekről, hivatásról, hitről és kötelességről beszél az Oroszlános Udvar következő pódiumbeszélgetésén.

Május 22., csütörtök 18 óra

Bővebb információ a Műcsarnok weboldalán található.

2014. május 21.

Hozzászólások