Diplomaosztó, kiállítás és díjkiosztó ünnepség – Különleges kiállításnak adott helyet a budapesti Zila Kávéház és Cukrászda két hónapra. A megnyitó 2015. november 19-én volt.

 

simonm2

 

A Székesfehérváron működő „SMV 2000 Festőtanoda” 32 növendéke állította ki vizsgamunkáit, 4-4 festményt, és a növendékek e rendezvényen kapták meg diplomáikat, ami a SPECIAL METHOD VERSION Festőmestere cím viselésére jogosítja fel őket.

 

simonm1

Surányi Rozália képei

A program a Krúdy Irodalmi Kör égisze alatt szerveződött, amelyet Király Lajos Elnök és Kanizsa József titkár nyitott meg néhány szép gondolattal, verseikkel. Barta Erzsébet, Stancsics Erzsébet, Tálas Ernő és Hoffmann Kati varázsolták színesebbé a délutánt.

 

simonm4

A székesfehérváriak

Simon M. Veronika, a “Tanoda” vezetője és Enyedi Béla vezették le a műsort, amelyre közel 200 érdeklődő volt kíváncsi. A festőnövendékek egyenként vették át diplomáikat. Aki akart közülük, az néhány szóval megemlékezett a 4 éves tanodai munkáról, amelyen több, mint 100 alkotásuk született.

 

simonm3

A székesfehérvári csoport ajándéka Simon M. Veronikának

A budapesti csoport Karikatúra tablóval, a fehérvári csoport pedig az erre az alkalomra készített „A legkiválóbb művészeti oktató” dísz plakettel lepte meg Simon M. Veronikát más ajándékok mellett.

 

simonm5

Karikatúra tabló a budapesti végzősökről

Az „SMV 2000 Festőtanoda” valamint a Székesfehérvárért Nemzetközi Művészkör egy díjat hozott létre azok elismerésére, akik kimagasló eredményt értek el a művészetük területén és/vagy hathatósan segítik a “Tanoda” és a Művészkör tevékenységét. A díjat SIMONE díjnak nevezték el. A díjazott egy Simon M. Veronika grafikát, egy emlékplakettet és egy oklevelet kap. A SIMONE díj első ízben 2015. november 19-én került átadásra a mesterek kiállításán, a budapesti Zila Kávéházban. SIMONE díjasok: Temesvári Márta, Kozma Ágnes, a Mórocz házaspár, Papp Ernő, Dr. Surányi Rozália, Hubert Tibor.

 

simonm6

Simone díjasok

A rendezvény zárásaképpen egy mai ige szólt arról, hogy a diplomákat mivel érdemli meg az ember, és arról, hogy az új és még újabb diplomákért tovább kell küzdeni, nincs megállás!

Enyedi Béla, Beőthy nagydíjas szépíró

 

 

Hozzászólások