Cirkusz-KA zenekar (etno jazz / világzene) második lemezének bemutatója március 29-én lesz a Budapest Jazz Clubban.

Cirkusz-KA_Lakes_and_seas_CD_3d_l

A Szlávics Anna és Rock Tamás szerzőpáros 2006-tól írja a minimalista, trió felállású (ének-, gitár-, gadulka-, és ud) zenekar dalait, alakítja saját zenéjének mással össze nem téveszthető atmoszféráját. Sajátos kamarazenéjük egyszerre idézi meg a színházi songok, a kuplék és a sanzonok, valamint a zenés versek világát.

Fado, bossa-nova, sanzon, tangó, flamenco, magyar népdal elemeivel, a jazz eszköztárával, lebegő-nehézkedő egyensúlyozás álom és valóság, szavak és hangok, különböző stílusok között: ez a Cirkusz-KA álom-világzenéje.

 

 

A Tavak és Tengerek című lemez dalai képzeletbeli tájakról, hétköznapi és álombéli szerelmekről mesélnek, egyszerre elrévedő és felfokozott dalok.

A lemez nyitó dala ősszel dobogós lett az angol Worldmusic Network világzenei dalversenyén, a zsűriben többek között a Songlines Magazin és a BBC Rádió zenei szerkesztőivel. A második helyezett dal az Ethno Cloud nemzetközi világzenei toplistáján is felbukkant, a magyar közönség pedig a Jazzy Rádióban hallhatta a megjelenés előtt álló lemez két felvételét. (Hír)

bjc_flyer

Lemezbemutató koncert (közösen a Szűkített Kvartettel) tehát március 29-én a Budapest Jazz Clubban.

Hozzászólások