Tenerife szigete rendkívül népszerű turistacélpont: évente 3,5 millióan látogatnak ide, és ez a szám nem tartalmazza a spanyol turistákat! A sziget népszerűsége nem véletlen – az ide látogatókat talán az egyedülálló kettősség nyűgözi le: a hatalmas hegyek, és a hegyek lábánál elterülő kristálytiszta vizű, (eredetileg) feketehomokos strandok. Így Tenerife sokkal többet nyújt, mint csak lustálkodást a strandon. A gyönyörű környezet például fantasztikus túrákra csábít.

Tenerifén számos lenyűgöző szépségű, egyedülálló természeti képződmény található. A még decemberben és januárban is kellemesen melengető napsütés télen is rendkívül népszerű.

Én a Puerto de la Cruz Tenerife északi részének fő üdülőhelyét választottam pihenésem helyéül. Modern köztéri alkotásai egyedi megjelenést kölcsönöznek a volt halászfalunak. Tenerife több más városától eltérően sikeresen megtartotta eredeti építészeti stílusát és báját. A pálmafás promenádok, a bevásárlóutcák, a hangulatos kis utcácskák, a sok szép régi templom mind-mind Puerto de la Cruz részei.

Ebben a hangulatos, igen szép városban található a Loro Parque és egy gyönyörű botanikus kert is. Így Puerto de la Cruz ideális azoknak, akik elegáns, tartalmas tenerifei nyaralásra vágynak.

Életem egyik legszebb, legemlékezetesebb hetét töltöttem el a szigeten. A vendéglátás színvonala magasan meghaladta az átlagot. A megszokott konyhaművészetet még bebalzsamozták az itthoni ízek világával. Jó szívvel ajánlom az ifjú és az idősebb korosztály minden kedves pihenni vágyó, külföldi utakat kedvelő képviselője számára egyaránt.

Nagy L. Éva

Hozzászólások