,,Mint magadat, úgy munkáld a világot.
Tedd teljessé, mi csak tökéletes.
Tetteidben túl kell élned halálod,
megszületni másként nem érdemes.”
(Horváth Imre)

Hajnalka, kérlek, mutatkozz be először röviden!

 

aurora01

Meg szeretném köszönni a lehetőséget, hogy a Montázsmagazin olvasói megismerhetnek engem. A román-magyar leánykori nevem Aurora Molnár. 1955-ben születtem Medgidia városában, Romániában. A házasságom révén a vezetéknevem Lunic, a keresztnevem Auróra lett. Románul Auróra Lunic, magyarul Hajnalka Lunic.

 

aurora02

 

Mi az eredeti végzettséged és foglalkozásod?

A középiskolát román nyelven végeztem Gátalján 1974-ben. Gyermekkorom óta rajzolok. Minden alkalommal festek, amikor csak van rá időm.

Mikor és hol tanultad a festészetet? Van olyan név, amelyet megemlítenél a tanulmányaiddal kapcsolatban?

 

aurora03

 

A Népi Művészeti Iskola számomra egy nagyszerű hely volt. Három évig tanultam Temesváron 1995-1998 között a híres festőtanár, Iulia Dinescu irányításával.

Mik a kedvenc témáid? Milyen technikát alkalmazol?

A régi technikát használom, olajjal festek vászonra. Kedvenc témáim a portrék, tájak, vallásos témák, modern témájú festmények. A vásznaimon az engem megragadó szépséget próbálom visszaadni szerény tehetségemmel. 2oo9 óta van kiállításom Gátalján, csoportos is.

 

aurora06

Romániában meg lehet élni a festészetből? Milyen magángyűjteményekben találhatjuk meg képeidet?

Számomra a festészet egy nagy szenvedély és ugyanakkor egy életprogram, de ma nem lehet megélni festészetből Európában. A képeim megtalálhatóak magángyűjteményekben román nagyvárosokban és Németországban (Wildeshausen, Gissen, Niederaltheit).

 

aurora04

Milyen álmaid, vágyaid vannak?

Különösebb álmom és vágyam nincs. Örülök ennek az interjúnak, mert ez még jobban a művészek nagy családjához fűz. Nagyon szépen köszönöm. Itt kívánok a többi művésznek is ihletet, sok szép kiállítást és sok eladott művet. Költőknek, íróknak, festőknek, szobrászoknak, hiszen „A festészet néma költészet”.

 

aurora05

Kedves Hajnalka! Köszönöm szépen az interjút. A magam és a szerkesztőségünk nevében kívánok neked erőt, egészséget, töretlen alkotókedvet.

Nagy L. Éva

Szerkesztette: Weninger Endréné Erzsébet

Hozzászólások