A női neszesszer csodái: bőrápolási tippek újdonsült mamik számára. Egy valódi csoda, amikor a várva várt újszülött megérkezik a családunkba, de ne is tagadjuk: a csöppség a legtöbbször bizony a feje tetejére állítja az eddig jól megszokott menetben csordogáló életünket.

Megváltoznak a körülmények és a prioritások, sőt gyermekünk még a neszesszerünk tartalmára is komoly hatással van. A női táska híresen gazdag tartalmi palettája garantáltan gyarapodni fog praktikus babapiperékkel és megannyi más dologgal! De melyek az elengedhetetlen új kellékek?

Felnőtt nőként szinte biztos, hogy otthonosan mozgunk a különböző kozmetikumok világában. Hiszen az életünkben meghatározó szerepet játszanak azok a termékek, amelyek a mindennapjaink állandó „főszereplői”. Picinyünk érkezésével mégis az ő bőrének épsége lesz már a legfontosabb. Hátrébb soroljuk ezzel az eddig megszokott „problémákat”, amelyekre az otthon fellelhető női „csodaszerek” valamelyike mindig megoldást nyújtott.

A női táska tartalma számos humoros történet forrása, ami nem csoda, hiszen kissé misztikus és rejtélyes hangulat lengi körbe. Meg hát persze ismerjük az örökzöld mondást: ami egy hölgy neszesszerében nem található meg, arra nincs is igazán szükség! Különösképpen így van ez a kisgyermekes anyukák esetében. Hiszen legyen bármekkora méretű is egy-egy táska, csodák csodájára tényleg szinte minden elfér benne. De miket rejthet, ha már egy kisbaba is van a családban?

Környezetbarát eldobható pelenka, popsitörlő, papír zsebkendő, kézfertőtlenítő, nedves törlőkendő alap, hogy legyen. De a cumisüveg, a tartalék cumi, a vékony takaró, a textilpelenka, a váltóruha is mind-mind alapkellékek. A napi szinten használatos babaápolási szerekről nem is beszélve. Ezek akár útközben vagy egy hosszabb utazás során is jól jöhetnek. Hiszen ugyebár a bőr a legnagyobb kiterjedésű érzékszervünk, amelynek védelme létfontosságú. Különösképp egy újszülött esetében, akinek még érzékenyebb, és még inkább irritációra hajlamos a bőre.

Dr. Makleit László

A legtöbb kisgyermekes háztartásban fellelhető Sudocrem rendszeres használata enyhülést jelent a kipirosodásra hajlamos babapopsi számára.

„A pelenkával fedett területeket a párás meleg, a vizeletből és székletből származó maró anyagok és az állandó dörzsölődés miatt különös odafigyeléssel kell ápolni. A Sudocrem védőréteget képez a felhámrétegen, amelynek köszönhetően amellett, hogy védi és nyugtatja a bőrt, a pórusok eltömítése nélkül segít átvészelni az irritáció okozta panaszokat”

foglalta össze a Sudocrem jótékony hatásait Dr. Makleit László belgyógyász. Praktikus kiszerelésének köszönhetően pedig igen hamar a női neszesszer egyik legfontosabb kellékévé válik.

A Sudocremről bővebben: itt olvashat.

(A Montázsmagazin ITT ír róla.)

Forrás: Red Lemon Média

 

 

Hozzászólások