Indul a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programja által szervezett III. MCC FIT Kaland Országos Tehetségverseny! A 2020-as FIT KALAND-ban már jóval 100 felett jár a jelentkezett csapatok száma! Ha negyedikes tanítványa, gyermeke van, ne maradjanak le az ország legizgalmasabb csapatversenyéről!

JELENTKEZÉS: 2020. február 15-ig  ITT 

A FIT Kaland negyedik osztályos diákoknak szóló ingyenes csapatverseny, mely egy izgalmas, több tudományterületet átfogó projektfeladat megoldását várja a jelentkező csapatoktól. A verseny során lehetőségük nyílik egymással kooperálva, gyakorlati tapasztalat és élmény útján megalkotni egy produktumot. A verseny három fordulójában online, regionális, majd országos fordulókban mérik össze tudásukat a jelentkezők.

Ismerje meg a versenyt!  Youtube – FITKALAND-SPOT

Az idén már harmadik alkalommal megrendezett FIT Kalandban egy több részterületből álló környezetvédelmi akcióterv kidolgozására hívjuk a csapatokat. Ennek részterületei:

  • robotika – játékos programozás az óceánok tisztaságáért
  • jövő közlekedése – a jövő autójának megálmodása és egyszerű modellezése
  • természettudományos kísérletek – egy vízszűrő berendezés szimulálása, otthon fellelhető alapanyagokból
  • média – a csapat, mint képzeletbeli kutatócsoport bemutatkozása, és a fenti három feladat egyikének kiemelt ismertetése

Az iskolai oktatásban kevésbé hangsúlyos területek játékos feldolgozásán túl a versenyben való részvétel a kooperációs és kreatív készségek fejlesztése mellett a felsőbb évfolyamok tanulmányi versenyeire is kiváló felkészítő lehetőség. A felkészítő tanároknak a versenyre való felkészítés változatosságot jelent, kihívást rejt, és értékes nyereménnyel jár.

Facebook-oldalunkon további érdekességeket olvashat a FIT Kalandról!

Nagy öröm számunkra, hogy a III. FIT Kaland döntője ismét a Brain Barral, Európa legnagyobb jövőfesztiváljával együttműködésben valósulhat meg!

Csatlakozzon Ön is csapatával!

RÉSZLETEK ÉS JELENTKEZÉS FEBRUÁR 15-ig.

László Edina programszervező

Mathias Corvinus Collegium

“Tehetséggondozás felsős fokon”

Webhely 

(A Fiatal Tehetség Programról a Montázsmagazin ITT írt.)