XVIII. Kalászi Kortárs Tánctalálkozó – 2023. január 19-21. között rendezik meg a XVIII. Kalászi Kortárs Tánctalálkozót Budakalászon.

kortars tanctalalkozo

XVIII. Kalászi Kortárs Tánctalálkozó

Grecsó Zoltán táncművész, az InverseDance, és Fundák Kristóf kamaraszínháza is vendége lesz többek között a – rendhagyó módon – januárban megvalósuló Kalászi Kortárs Tánctalálkozónak. A tizennyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál változatos programokkal, táncos és zenés produkciókkal várja az érdeklődőket január 19-21-ig.

A XVIII. Kalászi Kortárs Tánctalálkozó a Viharsarok Táncszínház Ládafia című gyermekelőadásával veszi kezdetét január 19-én 9.00 órakor, amelyet egymás után két alkalommal is láthat majd a gyerekközönség.

A fesztivál három estéjén a Foundry Dance Theater HalluciNatiOn című produkciója, a Duna Táncműhely legújabb bemutatója, az El nem múló, valamint a Tánctalálkozó programjában immár hagyománynak tekinthető Kortárs néptánc gála lesz látható. A Kortárs-néptánc gálának idén is különleges vendégei lesznek. Olyanok, mint a Lenvirág Táncegyüttes, a Fehérnépek Társulat, az Adonika Mozgásművészeti Stúdió, Pirók Zsófia falmenco-művész, a Vasas Művészegyüttes Tánckara vagy az InverseDance.

A Kalászi Kortárs Tánctalálkozó programját rendszerint kiállítások, beszélgetések, kísérőprogramok teszik még teljesebbé. Ebben az évben Juhász Zsolt, a Kalászi Kortárs Tánctalálkozó és a Duna Táncműhely művészeti vezetője pasztellfestmény kiállítása lesz látható a fesztivál ideje alatt a Faluház kávézójában. A rendezvény rendszeres közreműködője, Grecsó Zoltán ez alkalommal gyerekeknek tart mozgásworkshopot.

Az El nem múló című előadást követően az alkotókkal való beszélgetésre invitálják a közönséget, szombat este pedig jó hangulatú borkóstolóval ér véget a Tánctalálkozó.

Részletes program:

2023. január 19. csütörtök

9.00 – Viharsarok Táncszínház: Ládafia

12.30 – Viharsarok Táncszínház: Ládafia

19.00 – Foundry Dance Theatre: HalluciNatiOn

 

2023. január 20. péntek

10.00 – Grecsó Zoltán mozgásworkshopja gyerekeknek

19.00 – Duna Táncműhely: El nem múló

20.00 – beszélgetés az El nem múló c. előadás alkotóival

 

2023. január 21. szombat

17.00  – Juhász Zsolt kiállításának megnyitója (megnyitja: Wieszt Józsefné)

18.00 – Kortárs-néptánc gála

19.30 – borkóstoló

Helyszín: Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár (2011 Budakalász, Szentendrei út 9.)

 

Jegyvásárlás itt, illetve az Interticket jegyirodáiban.

Bővebb információ: itt.

 

Hasonló cikkünk:

Duna-menti népek táncai