Véget ért a 7. SZÍN-TÁR! A kaposváriak heroikus napjával ért véget március 25-én a kecskeméti SZÍN-TÁR. A Magyar Művészeti Akadémia díját idén a Kaposvári Egyetem Művészeti karának harmadévesei vehették át Cseke Pétertől.

 

epulet homlokzat0

 

A harmadéves színészosztály – ismertebb nevén, az Uray-osztály – a nagy érdeklődésre való tekintettel kétszer egymás után adta elő intenzív fizikai és érzelmi jelenlétet igénylő Rómeó és Júlia előadását, majd ugyanők fergeteges záró koncertet adtak 14 tagú zenekarukkal.

A 7. SZÍN-TÁR alkalmával március 21-e és 25-e között Kecskeméten mutatták be legjobb produkcióikat a hazai és határon túli színművészeti egyetemek hallgatói. A budapesti, kaposvári, marosvásárhelyi, kolozsvári és újvidéki színésztanoncok mellett a Színház- és Filmművészeti Egyetem filmes hallgatóinak vizsgafilmjei is láthatók voltak a fesztiválon, amely a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál kiemelt programja volt.

 

szin-tar_logo

 

Bátor, szókimondó és mai problémákat tárgyaló darabok, a mindennapi túlélésért folytatott küzdelmet megrázóan megjelenítő történetek, kincskeresés Shakespeare Rómeó és Júliája apropóján – három országból öt produkciót mutattak be a növendékek az öt napos rendezvényen, zsúfolásig telt nézőterek előtt.

Az előadásokat követő szakmai beszélgetéseken kritikusok, rendezők és a Kis kritikus képzés résztvevői értékelték a látottakat. A felkészülés, az előadások és szakmai beszélgetések közötti rövid szünetekben a hallgatók bepillanthattak a Figaró házassága próbáiba, amelyet Keszég László állít színpadra a kecskeméti Katona József Színházban, és Katonka Zoltán, a Kecskemét City Balett tagjának vezetésével mozgáspróbán vehettek részt.

A Színművészeti Egyetemek Találkozójának támogatói: NKA, Magyar Művészeti Akadémia, Kecskeméti Tavaszi Fesztivál.

 

 

Hozzászólások