A Modern Városok Program részeként megvalósuló beruházást a kormány minapi döntésével jóváhagyta. Az épület tetőszerkezetét és külső homlokzatát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem az előkészítési szakaszban már helyreállíttatta. A most induló ütemben a kolostorépület teljes belső felújítása, korszerűsítése és akadálymentesítése történik meg, a műemléki értékek megőrzésével. A másfél évesre tervezett kivitelezés 2021. november 12-én indult a munkaterület átadásával.

Forrás: Zeneakadémia/Fejér Gábor

A kivitelezés eseményeiről az Egyetem ezen a linken rendszeresen közöl majd információkat.

Forrás: Zeneakadémia/Tuba Zoltán

Eközben halad a beruházás második ütemének, az új épületszárny és a Kodály-kert építésének előkészítése is. A Mányi István Építész Stúdió tervei szerinti bővítés korszerű oktatási, kutatási és kollégiumi helyiségeket, 350 fő befogadására alkalmas hangversenytermet, valamint kétszintes mélygarázst foglal magában. Az összehangolt fejlesztés része a Kada Elek Technikum majdani kiköltözése a korábbi Rudolf laktanyában létrejövő új épületkomplexumba.

Az érdeklődők a vázlattervet ezen a linken tekinthetik meg.

Forrás: Zeneakadémia

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem részeként Kecskeméten működő Kodály Intézet fejlesztése a Modern Városok Program részeként valósul meg, célja a világhírű zeneszerző, zenetudós Kodály Zoltán szellemi hagyatékát őrző és ápoló, nemzetközi elismertségű oktatási-kulturális intézmény infrastrukturális hátterének biztosítása, a felhalmozott tárgyi és szellemi tudás „közkinccsé” tétele, egy regionális szinten hiánypótló hangversenyterem és rendezvényközpont kialakítása, valamint Kecskemét építészeti, kulturális és turisztikai értékeinek gyarapítása. A beruházás a város számára is vissza nem térő lehetőséget biztosít regionális kulturális vezető szerepének és nemzetközi kapcsolatainak erősítésére.

Forrás: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem

Hasonló cikkünk:

Mérföldkő a kecskeméti Kodály Intézet fejlesztésében

 

Hozzászólások