Kényelmesen kinyújtjuk otthon a lábunkat, és a dísztermek felfedezése közben császárnak és császárnőnek érezhetjük magunkat. A Schönbrunni kastélyban tett virtuális séta során mindez lehetséges. Így kirándulunk Schönbrunnban.

virtualis seta schonbrunnban

Fotó: SKB / Alexander Eugen Koller

Schönbrunnban az utazás Ferenc József császár és felesége, Sisi családi étkezőszobájában kezdődik, ezután a reggelizőkabinet következik, majd a neorokokó stílusban berendezett Sárga szalon, de a díszes Tükörterem sem hiányozhat a programból.

A Habsburgok egykori nyári rezidenciája, amelyet I. Lipót császár építtetett Johann Bernhard Fischer von Erlach barokk építésszel, számtalan szenvedélyes és izgalmas történetet tartogat az érdeklődőknek.

Győződjön meg róla saját maga is!

schonbrunnban

Fotó: Österreich Werbung / Peter Meyer

Állatkerti séta a nappaliban – A Schönbrunni Állatkert

Ön is szívesen megnézné, ahogy a jegesmedvebocs épp elfogyasztja az ebédjét? Szívesen belenézne egy zsiráf szemébe vagy együtt ugrálna az ausztrál kengurukkal? A Schönbrunni Állatkert videógyűjteménye segít, hogy varázslatos pillanatokat tölthessünk az állatokkal, miközben ki sem lépünk a lakásunkból.

A Schönbrunni Állatkert – a világ legrégebbi állatkertje – történelme során a természet- és fajvédelem egyedülálló központjává fejlődött, ennnek köszönhetően jelentős mértékben hozzájárul a Föld természeti értékeinek fennmaradásához.

A Schönbrunni Állatkert weboldala

Forrás: Osztrák Idegenforgalmi Hivatal

Kapcsolódó cikkünk:

Virtuális felfedezőtúra Ausztriában I. – Múzeumlátogatás Bécsben

 

 

Hozzászólások