Április 23-án végső búcsút veszünk Látó Richárdtól. A teátrum Magyar Bronz Érdemkereszttel kitüntetett karmesterét, vezénylő korrepetítorát április 23-án, 10 órakor kísérik utolsó útjára a Szabadszállási Temetőben.

lato richardtol

Aki nem tud részt venni a temetési szertartáson, természetesen annak is lesz lehetősége méltó búcsút venni Látó Richárdtól, és megemlékezni a társulat tisztelt, szeretett tagjáról. A Kecskeméti Nemzeti Színház épülete előtt kijelölt helyen bárki elhelyezhet virágot és mécsest a temetés napján.

Látó Richárd 1996 óta volt a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház társulatának tagja. A koronavírus-fertőzés szövődményeivel folytatott harcában alulmaradt, 2021. április 9-én elhunyt. A színház saját halottjának tekinti.

Károly Kati zenei vezető így méltatja kollégáját:

“Semmiképp nem maradhatnak  ki a szakmai erényei, ha össze szeretném foglalni, milyen is volt Ricsi. Nagyon virtuózan zongorázott, zseniálisan improvizált, lenyűgöző könnyedséggel nyúlt a zongorához szinte bármilyen stílusban, bármilyen hangnemben. Olyan hallása volt, amit minden zenész álmodik magának.

A zenekari próbán pillanatok alatt ‘hangszerelt’, a fejéből előbukkanó hangokat diktálta a zenészeknek. Különleges képességei voltak… nem könnyű múlt időben méltatni. Pótolhatatlan. Semmi más nem foglalkoztatta, csak a zene és a család. Egészen fiatalon került a kecskeméti színházba, szinte itt élte le az életét. Karmesterként nemcsak Kecskeméten, hanem a kassai színházban is találkozhattak vele.

Boldog vagyok, hogy március elején sikerült rögzíteni A cigánylány tánca című rapszódiáját, melyet Madarász Éva adott elő Kovács Levente és Ricsi kíséretében. Ez nagy örömmel és büszkeséggel töltötte el, zeneszerzői munkásságának csúcspontjaként tekintett rá.”

 

Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

Cikkünk a kecskeméti színházról a karantén idején

 

 

Hozzászólások