A kecskeméti Katona József Színház a Dél-alföldi Regionális Operatív Program támogatási rendszerhez sikeres pályázatot nyújtott be Hírös Város Turisztikai Központ címen. A projekt megvalósítása során a volt Városi Mozi műemlék épületének teljes körű felújítása valósult meg, helyt adva a „Hírös Városi Turisztikai Központ” létrehozására. A Dél-Alföldi Operatív Program keretében elnyert támogatás összege összesen 398,39 millió forint.

 

varosi_mozi

 

A projekt célja, a kecskeméti kulturális- és fesztiválturisztikai kínálat bővítése, az épület teljes körű felújításával a „Hírös Városi Turisztikai Központ” létrehozása. A multifunkcionális központ otthont biztosít különböző kulturális, turisztikai programoknak, mely egyben rendezvényhelyszín is, amely a városi rendezvények helyszíneként is szolgál majd.

A Központ befogadja a Katona József Színház kamaraszínházát, mely révén egy minőségi színjátszó hellyel gazdagodik a város kulturális élete. A Központ révén kiteljesedik a Katona József Színház kulturális turisztikai tevékenysége, a Kelemen László Kamaraszínházban újszerű, a látogatókat, turistákat bevonzó interaktív előadásokat valósítva meg.

Továbbá a Központ méltó helyet biztosít az európai hírű Leskowsky hangszergyűjteménynek, lehetővé téve annak egyedi jellegű, interaktív bemutatását. A látogatóknak lehetősége nyílik élőzenés tárlatvezetésre is, ahol ki is próbálhatják a hangszereket. Emellett a gyűjtemény ritka darabjainak megtekintésére, hangjának meghallgatására is lehetőség nyílik.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

 

Kecskeméti Katona József Színház

Hozzászólások