Kecskemét városa az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervezésében az idei évben is csatlakozott A legszebb konyhakertek – Magyarország legszebb konyhakertjei elnevezésű országos jelentőségű programhoz.

A megmérettetés keretén belül keressük a város legszebb és leghatékonyabb gyümölcsös, zöldséges konyhakertjét. Nevezési kategóriák között megtalálhatóak a hagyományos kertek, illetve balkonládákban termelők, és közösségi kertek! A programról további információ elérhető az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület honlapján. Tegyünk együtt a kecskeméti konyhakertek visszatéréséért!

Szeretettel várjuk az érdeklődők jelentkezését minél előbb, de legkésőbb 2019. június 15. -ig!

Egyesületünk a versenyhez való csatlakozással felvállalt egy olyan nemes ügyet, melynek célja a kiskertek, konyhakertek újra értékké teremtése. Hiszen az országos mozgalom nem csupán a versenyről szól, hanem arról is, hogy felhívja a figyelmet azokra a lelkes kertművelőkre, akik fáradtságot nem kímélve művelik konyhakertjüket, gyümölcsöseiket. Munkájukkal megmutatják környezetüknek, hogyan kell értékesen, értelmesen élni, kihasználva a környezet adta lehetőségeket.

Bízunk benne, hogy 2019-ben még több konyhakertész méretteti meg magát ezen a versenyen, és együttműködésével részt vesz a példamutató érték és tudás megőrzésében.

 

 

Hamzáné Lakó Judit titkár

 

 

Hozzászólások